Diari Més

Universitat

'Espurna', una cervesa de concurs

Un equip de la URV ha competit en el concurs d’elaboració de cervesa artesana Moritz University

Els sis integrants de l'equip de la URV, creadors de la cervesa 'Espurna'.

'Espurna', una cervesa de concursCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espurna és una cervesa fàcil de beure però amb personalitat, inspirada en la nit de Sant Joan. De color vermellós i tocs torrats, com les fogueres, i sensacions dolces en boca gràcies als aromes herbacis de fenoll i flor de saüc, que poden recordar la coca que es menja aquella nit.

Aquesta és la proposta que va presentar l’equip d’estudiants dels graus d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris i d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili al jurat de la competició d’elaboració de cervesa artesana Moritz University. El certamen va arrencar el mes de febrer, quan els equips competidors van rebre formació teòrica sobre la composició i elaboració de la cervesa de la mà dels mestres cervesers Albert Viaplana i Germán Melgarejo a la Fàbrica Moritz Barcelona. Més tard van treballar en el disseny de la fórmula i després van elaborar la proposta de cervesa fresca i sense pasteuritzar amb una altra formació a la micro cerveseria de la Fàbrica Moritz Barcelona.

L’equip de la URV el formaven Èlia Climent, Paula Gibert, Pierina Aguadé, Albert Martí, Antonio Narváez i María Fernández i el fruit de tot aquest treball va ser Espurna, una cervesa Irish Red Ale de 4,8 graus i una amargor de 22 IBU (International Bitterness Units).

L’equip de la URV va competir contra els equips de sis universitats més: Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya i IQS School of Engineering. Va ser la Politècnica la que va endur-se el major reconeixement del jurat, i la seva proposta es convertirà en la cervesa de temporada de la Fàbrica Moritz Barcelona el novembre de 2020. A més, es comercialitzarà durant cinc mesos a la Fàbrica i al Bar Velódromo de la Ciutat Comtal.

«Per a nosaltres Moritz University ha estat una experiència molt enriquidora en la que hem après molt, que ens ha permès treballar en equip per aconseguir un objectiu comú i poder passar la nostra idea a la pràctica elaborant nosaltres mateixos la cervesa dissenyada», ha assegurat María Fernández, capitana de l’equip de la URV.

tracking