Diari Més

Consistori

Totes les plantes del Palau Municipal de Tarragona, afectades pels tèrmits

S’ha licitat el tractament per eliminar la plaga

Imatge d'arxiu del Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona.

L'Ajuntament afronta, amb anys de retard, la plaga de tèrmits al palau municipalAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaga de tèrmits que pateix l’Ajuntament de Tarragona ha provocat afectacions a totes les plantes de l’edifici municipal. El consistori ha licitat ja el tractament per acabar amb aquest insecte que ha causat greus danys estructurals i, en l’informe tècnic, s’indica que s’ha detectat activitat de les termites subterrànies en la totalitat de la planta baixa, a la meitat est de l’entresòl, a la meitat nord-est de la planta primera, amb especial incidència a la sala d’actes i a la façana principal, a les zones dels despatxos i de fiscalització de la segona planta, a gran part de la tercera planta, especialment el sostre de la sala d’actes i a la quarta planta, bàsicament a la sala del rellotge en la seva part est.

A més, també s’ha detectat afectació dels tèrmits de fusta seca al pati Jaume I, a la planta baixa, a l’àrea d’Ensenyament, a la primera planta, també a la zona de despatxos de la segona i a l’arxiu de la tercera planta. S’assenyala també en el document que en l’estudi no es va poder determinar si la sala de plens també s’havia vist afectada per la plaga de tèrmits, però consta que n’hi ha. També s’han detectat corcs al palau municipal, però de manera puntual i superficial.

El contracte per eliminar els tèrmits tindrà un cost estimat de 366.141,58 euros, sense IVA, i la metodologia a emprar en el servei de tractament de la plaga serà un sistema d’actuació integrat i de lluita activa contra tèrmits, mitjançant la instal·lació d’esquers tèrmits amb biocida, interiors i exteriors, mètodes de barrera i preventius, i el posterior manteniment i control de la plaga. No obstant això, l’empresa adjudicatària del tractament podrà utilitzar altres mètodes complementaris que siguin avalats amb estudis tècnics sobre la seva eficàcia, amb el vistiplau del mateix Ajuntament de Tarragona.

tracking