Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona enllestirà la reforma de la Rambla Nova aquest mandat

El regidor de Territori, Xavi Puig, assegura que abans que finalitzi el 2020 «es contractarà la redacció del projecte»

Imatge que oferia la Rambla ahir al matí en el sector amb asfalt i rajoles de l'època de Recasens.

L'Ajuntament de Tarragona enllestirà la reforma de la Rambla Nova aquest mandatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal de Tarragona s’ha proposat reformar de manera integral el tram de la Rambla Nova entre el Balcó del Mediterrani i la Font del Centenari. El regidor de Territori, Xavi Puig, ha avançat a aquest mitjà que abans que acabi el 2020 «contractarem la redacció del projecte». L’objectiu que es persegueix és que aquest «s’executi dins de l’actual mandat», que finalitza el 2023. La primera gran reforma del principal passeig de la ciutat es va dur a terme sota l’alcaldia de Josep Maria Recasens, de la qual encara hi queden evidències. Posteriorment, en alguns trams es va canviar l’enrajolat i, anys més tard, amb motiu de les obres de rehabilitació del mercat central, dues coques van ser asfaltades per acollir les parades del tradicional mercadet dels dimarts i dels dijous. Aquesta situació va perllongar-se per espai d’onze anys.

Puig va manifestar que la reforma de la Rambla «és un objectiu d’aquest mandat i la inversió que es farà serà important». L’actuació urbanística que es durà a terme «serà integral», va afegir el regidor de Territori.

«És un dels projectes grans en els quals estem treballant i afecta el tram entre la Font del Centenari i Balcó, on hi ha actualment diversos paviments, des del que va posar l’alcalde Recasens a l’asfalt de quan es va traslladar el mercadet, la qual cosa ofereix imatge de desordre», va remarcar Puig. El regidor va comentar que des del govern municipal «volem fer una Rambla guapa per potenciar el centre perquè, fent-la, ho fem de la ciutat». El responsable de Territori va comentar que «nosaltres vam heretar una Rambla deteriorada i l’estat actual és de degradació i la imatge que ofereix deplorable», va dir, per subratllar que el passeig «és l’artèria principal de la ciutat, tan comercial com a ciutadana i turística».

Puig va recordar que l’actual equip de govern de Tarragona «ja vam fer una primera intervenció important, com va ser canviar els bol·lards que hi havia, que eren industrials i no dignes de la Rambla». «Els d’ara són uniformes i elegants, serveixen per protegir la gent de possibles atacs violents i fan la seva funció com a bancs», va dir. El regidor de Territori va exclamar que «només això ja ha suposat un canvi». El projecte haurà d’incloure un nou paviment i reestructurar els espais destinats a zones verdes. «Volem unificar els parterres i buscar una rajola elegant», va apuntar.

En el ple municipal celebrat el mes de gener del 2018, en el qual es va tractar de fer una intervenció a la Rambla quan els marxants del mercadet tornessin a Corsini, amb el vot favorable de tots els grups es va aprovar una moció presentada per ERC en la qual es demanava «l’arranjament dels desperfectes puntuals i els elements de deteriorament més urgents» i «realitzar un projecte urbanístic de la Rambla». El regidor republicà Xavier Puig va dir durant la defensa de la moció que el passeig «viu moments decadents, quan és el carrer més emblemàtic de Tarragona». Puig va afegir que «no plantegem un calendari estricte perquè volem que hi hagi consens». Ara, el regidor de Territori també defensa una reforma consensuada per totes les formacions polítiques.

tracking