Diari Més

Salut

Xavi Puig defensa la concessió a Domus Vi per fer una residència de gent gran a Tarragona

El grup empresarial ha rebut diverses demandes de familiars de persones que han mort en els seus establiments a causa de la pandèmia

El solar on es construirà la residència de gent gran està ubicat al carrer Mercè Rodoreda.

Xavi Puig defensa la concessió a Domus Vi per fer una residència de gent gran a TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Domus Vi ha obtingut la concessió de la residència de gent gran que es construirà en un solar municipal del carrer Mercè Rodoreda, a la Vall de l’Arrabassada, per silenci administratiu. Aquest fet ha estat fortament criticat pel grup municipal de la CUP i pel col·lectiu Marea Pensionista. En un comunicat, aquest darrer va recordar que en les residències d’aquest grup que pertany a un fons inversor britànic «han mort decenes de persones a causa de la covid-19». Les crítiques cap a les residències del grup van començar en les primeres setmanes de la pandèmia.

El portaveu del govern d’ERC i ECP a l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, va convocar una roda de prensa ahir dijous al matí, poc després que la CUP mostrés la seva disconformitat i exigís explicacions a les dues formacions i, de manera molt especial, als dos regidors d’En Comú Podem (ECP) per «actuar en contra de les seves bases».

Puig va manifestar que està «tranquil» per l’acord amb Domus Vi, davant la posibilitat que recaigués una sentencia judicial desfavorable a aquest grup empresarial que ha estat fortament qüestionat per la seva gestió de la pandèmia. Són diverses les demandes presentades per familiars d’ancians ingressats en residències de Domus Vi que han perdut la vida a causa del virus.

Puig va declarar que l’Ajuntament «pot rescindir el contracte» amb Domus VI si hi ha una sentencia contrària a l’empresa. «Tenim les mans lliures», va asegurar el portaveu del govern municipal, segons «els equips jurídics de l’Ajuntament».

La construcció de l’establiment «implica satisfer una necessitat de demana de residències i estem compromesos en el fet de reclamar residències públiques», va apuntar Puig. Amb la que es construirà a la Vall de l’Arrabassada, Tarragona «satisfarà una petita part de la molta demanda que té», va dir. La futura residència tindrà capacitat per oferir 140 places destinades a persones grans de manera permanent i 20 de centre de dia.

La CUP demana explicacions

La CUP va recordar en roda de prensa que «ERC i ECP van adjudicar la concessió a la multinacional el setembre de 2019 i el Pla Especial que ha culminat l’operació per la construcció de la residència privada al solar municipal s’ha acabat aprovant per silenci administratiu». La CUP va afirmar que «es dóna la circumstància que, al mateix temps que les dirigents d’ECP al Parlament demanaven capgirar l’actual model mercantilitzat d’atenció a les persones grans, que ha demostrat ser nínxol de negoci ineficaç i esgotat, i instaven el Govern de la Generalitat a construir residències de titularitat pública, a Tarragona pretenien culminar la cessió d’un terreny municipal per a la construcció d’una residència privada a mans d’una multinacional investigada arran la seva gestió de la covid-19», va dir Estrada.

La CUP reclama a Pinedo que expliqui «per què no va fer res des del moment en què vam demanar l’aturada d’aquesta operació el passat mes de març, tant públicament com en comissió informativa», va apuntar.

Estrada va dir que «per a ERC aquesta operació gestada pel PSC i el PP no representa cap problema, doncs a finals del mandat anterior l’actual alcalde Ricomà s’hi va mostrar favorable, però. en el cas d’ECP, representa una contradicció amb el seu programa polític».

tracking