Diari Més

Ajuntament

Patrimoni decidirà l'ús que donarà a la Quinta de Sant Rafael aquest any

El Consell del Modernisme que presideix Pinedo es reuneix per primera vegada en l’actual mandat

El Metropol és obra Jujol i en l'edifici que el conté hauria d'habilitar-se un espai per al seu llegat.

Patrimoni decidirà l'ús que donarà a la Quinta de Sant Rafael aquest anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús que es donarà a l’edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael, tancat des de fa un parell de dècades, es coneixerà abans que acabi aquest any o, a tot estirar, a inicis del 2021, va informar el president del Consell del Modernisme i regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo. En el decurs de la trobada també es van abordar aspectes vinculats al llegat de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

El Consell del Modernisme d’ahir va ser el primer convocat de manera oficial en l’actual mandat municipal. El passat 14 de setembre va tenir lloc una trobada extraoficial, promoguda pel president executiu, Josep Maria Buqueras, en la qual van participar partits de l’oposició. El motiu va ser reclamar una reunió del consell, després de molts mesos de no fer-ho.

Hermán Pinedo va manifestar que «el compromís d’aquest govern amb el patrimoni modernista és absolut i, en aquest sentit, estem treballant molt seriosament en la recuperació del Teatre Metropol, així com en la rehabilitació d’elements i edificis modernistes de la ciutat».

En el decurs de l’encontre, Pinedo va explicar diferents intervencions que afecten el patrimoni modernista. El regidor va comentar actuacions que a curt termini es faran al Teatre Metropol, obra de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol. Des de fa anys, l’Ajuntament treballa per tal que l’immoble de la Rambla Nova aculli la seu del Centre Jujol. Pinedo va expressar «el compromís» de recuperar el Cambril de les Carmelites, també obra de Jujol, i va afirmar que fa «una aposta per tirar endavant la rehabilitació de l’edifici de la Quinta de Sant Rafael». El responsable de l’àrea de Patrimoni va dir, amb relació a aquest immoble que va ser casa de Rafael Puig i Valls, persona que va promoure la creació dels primers parcs naturals a Catalunya, que «la previsió és que durant la legislatura vigent es pugui redactar i executar aquest i altres projectes».

Per la seva banda, Josep Maria Buqueras es va mostrar «satisfet» per la celebració del Consell del Modernisme que reclamava des de feia temps i va dir que els resultats «han estat positius». Buqueras va expressar el seu temor amb la possibilitat que «el llegat que tenim de Jujol marxi de la nostra ciutat, que sigui adquirit per algú de fora, si el Centre Jujol no és una realitat com més aviat millor». «Cal actuar amb rapidesa», va apuntar Buqueras. Pinedo es va comprometre a fer una nova reunió abans de Nadal.

tracking