Diari Més

Seguretat

Instal·laran megafonia al Complex Educatiu per alertar si cal evacuar

Els grups del Parlament tenen temps fins al 14 d’octubre per plantejar esmenes al Pla d’Autoprotecció del Complex Educatiu

Imatge d'una peça de metall provinent de l'explosió de la planta IQOXE.

Instal·laran megafonia al Complex Educatiu per alertar si cal evacuarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Complex Educatiu de Tarragona (CET), l’antiga Universitat Laboral, disposarà d’un sistema de megafonia exterior que es distribuirà per diferents punts del campus. La finalitat de la instal·lació serà poder enviar missatges de confinament o d’evacuació als estudiants i al personal docent i laboral. Aquesta mesura té a veure amb els canvis que es produiran en matèria de seguretat, després que l’explosió a l’empresa IQOXE del passat mes de gener provoqués danys en estructures dels edificis. En algunes zones pròximes i al mateix campus es van trobar peces de metall provinents de la planta que va fer explosió. Les mesures que ja s’han adoptat en aquest àmbit es complementaran amb les que sorgiran del futur Pla d’Autoprotecció del Complex Educatiu de Tarragona.

Actualment, prop de 2.500 persones estudien a les instal·lacions del CET. En matèria de millora de la seguretat al recinte, de més de sis hectàrees de superfície i on es troben els instituts de formació professional Cal·lípolis i Pere Martell, i una residència d’estudiants, la Generalitat té avançat el projecte d’elaboració del Pla d’Autoprotecció. Els grups del Parlament tenen de temps fins dimecres de la pròxima setmana per presentar propostes de resolució. Ara per ara, el projecte es troba en la fase de construcció per part dels tècnics.

El Pla d’Autoprotecció que haurà d’aprovar el Parlament només ha rebut propostes de resolució del grup de Ciutadans, que entre altres peticions demanda la instal·lació d’un sistema de megafonia per alertar les persones que es trobin al Complex Educatiu, una proposta que coincideix amb el projecte que està previst es porti a la realitat en els pròxims mesos amb independència del citat pla. Ciutadans va presentar les esmenes a finals del mes de juliol.

El govern de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ho té tot de cara per tirar endavant el Pla d’Autoprotecció. Les demandes que planteja Ciutadans per incorporar-les al document definitiu són del tot assumibles. Aquesta formació demana «garantir els elements necessaris, com megafonia i alarmes», així com «la continuació dels treballs de millora per aquest any 2020 que, segons el pla d’actuació que es proposa, es consideren urgents per al confort ambiental dels espais educatius i per seguretat dels mateixos». Per altra banda, aquest grup parlamentari considera necessari establir un projecte de futur destinat al CET que inclogui «el màxim aprofitament de les instal·lacions i recursos formatius, i la promoció d’aquest com a un espai d’oportunitats per a la qualificació i requalificació de les persones, on es puguin desenvolupar totes les actuacions ja contemplades a la Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals, i que al mateix temps sigui un lloc de referència de la Formació Professional de Catalunya».

Cal recordar que el passat mes de juliol el Departament d’Interior va entregar dues emissores de la xarxa Rescat a l’òrgan de gestió del CET perquè hi hagi una comunicació directa amb la sala de control d’emergències i es va fer una formació específica a 15 treballadors del complex. A més, aquest 2020, arran de l’accident a IQOXE, s’han dut a terme treballs d’adequació de les instal·lacions, com la substitució de les claraboies del Pere Martell, trencades per efecte de l’explosió.

tracking