Diari Més

Neteja

L'Ajuntament de Tarragona no descarta municipalitzar la recollida de la brossa

Contractarà una empresa perquè l’assessori

Vorera del carrer Francesc Bastos on hi havia els contenidors soterrats que han estat retirats.

L'Ajuntament reorganitza la col·locació dels contenidors de la brossaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona contractarà una empresa d’enginyeria amb la finalitat que l’assessori sobre diferents models de recollida de la brossa i neteja de carrers. L’anàlisi de les diferents propostes serà determinant per decidir si municipalitza o externalitza el servei, va informar ahir dimarts Xavi Puig, portaveu del govern municipal. Puig va apuntar que l’equip de govern vol que el servei de recollida de la brossa i la seva separació en origen, i la neteja dels àmbits públics de la ciutat, «sigui el més eficient amb el menor cost econòmic». L’estudi tindrà una durada de deu mesos. Puig va recordar que l’actual contracta finalitza el 2023, coincidint amb el darrer any del mandat actual.

Puig va remarcar que «esperarem fins a l’últim moment per decidir si municipalitzem el servei o el mantenim extern». En aquest context, va apuntar que ciutats com Burgos disposen d’un servei municipal i que ha estudiat els resultats obtinguts.

L’empresa que contractarà l’Ajuntament rebrà l’encàrrec «d’assessorar l’Ajuntament per tenir una ciutat la més neta possible i fer millor la recollida selectiva». Aquesta iniciativa té un cost d’aproximadament 120.000 euros, va apuntar Puig, qui va remarcar que la informació externa que rebi l’Ajuntament «serà molt útil a l’hora de prendre decisions».

El portaveu del govern municipal va comentar que l’empresa haurà de presentar el model de contenidor més adequat per les necessitats de Tarragona, analitzar la distribució i cercar un mètode econòmic per mantenir la ciutat neta. «Assumim l’obligació de decidir quin és el millor mètode sense prejutjar com ha de ser el manteniment, neteja i recollida selectiva a Tarragona». «Treballem per quan acabi l’actual contracta», va dir el portaveu del govern.

tracking