Diari Més

Economia

El govern municipal busca en l'àmbit privat una solució per a Ca l'Ardiaca

El regidor Xavi Puig diu que «estem cercant sinergies» entre possibles inversors, després del fallit intent de l’actual propietari de fer un hotel

Pocs metres separen Ca l'Ardiaca de la Catedral.

El govern municipal busca en l'àmbit privat una solució per a Ca l'ArdiacaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur de l’edifici del Pla de la Seu conegut com a Ca l’Ardiaca segueix sent un misteri, tot i que l’Ajuntament tracta de desencallar una operació empresarial que ha patit diferents dificultats des que el 2009 la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona aprovés un pla especial que autoritzava la conversió d’aquest palauet de la Part Alta en un hotel de luxe. La presència de restes arqueològiques de les èpoques romana i medieval, d’especial importància, va ser el primer d’una sèrie de frens amb els quals es va topar la promotora del projecte.

El govern municipal va informar ahir dimarts a aquest mitjà que manté converses a diferents bandes per poder donar una sortida satisfactòria a l’immoble. «Estem buscant sinergies amb el sector privat», va manifestar Xavi Puig, regidor de Territori. L’Ajuntament tampoc descarta l’expropiació, una possibilitat, junt amb la venda forçosa, a la qual ja va fer esment l’anterior equip de govern municipal, però tot apunta al fet que aquesta no serà l’opció final.

Puig va manifestar que «aquesta situació s’arrossega des de fa molts anys i volem arribar a una solució definitiva com més aviat millor». «Estudiem totes les opcions, amb la voluntat de trobar la sortida més adequada» a un edifici que fa massa temps que està buit. Cal recordar que l’Ajuntament que presidia l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va obligar a la part promotora, el grup aragonés Artal, a reforçar la façana de l’immoble per evitar possibles despreniments. Aquest fet es va produir el 2013.

El regidor de Territori no va avançar a quin sector corresponen les empreses amb les quals l’Ajuntament s’ha posat en contacte per fer com una mena d’intermediació entre aquestesi la propietat de Ca l’Ardiaca, el Grupo Artal, que volia destinar aquest immoble que va pertànyer a l’Arquebisbat de Tarragona a l’activitat hostalera, obrint un cinc estrelles.

En cas de prosperar la iniciativa liderada per l’Ajuntament, l’empresa que s’interessi en l’adquisició de Ca l’Ardiaca haurà d’arribar a un acord amb el Grupo Artal en la seva qualitat de propietari. Josep Maria Milà, regidor de Territori en l’anterior govern municipal, va manifestar al seu moment que el palauet del Pla de la Seu podria tenir un preu d’expropiació d’aproximadament un milió d’euros.

tracking