Diari Més

Urbanisme

Veïns de Bonavista demanen passos de vianants per accedir al mercadet

El president d’Espimsa, Dídac Nadal, es mostra d’acord amb la petició i diu que «suposa un perill»

Confluència de President Tarradellas amb el Carrer 14.

Veïns de Bonavista demanen passos de vianants per accedir al mercadetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del barri de Bonavista han expressat la seva inquietud per l’estat en què es troben alguns dels accessos principals a l’esplanada on es munta el mercadet els diumenges, una opció comercial que concentra milers de persones i que fins a l’arribada de la pandèmia de la covid-19 era punt de destí d’un elevat nombre de turistes. Aquest col·lectiu reclama a l’Ajuntament de Tarragona la creació de passos de vianants en espais per on transita un bon nombre de clients del mercadet dominical. En concret, els veïns centren la seva petició, de manera especial, en la confluència de l’avinguda President Tarradellas amb el Carrer 14, un lloc d’accés al Camí de la Coma.

Dídac Nadal, president de l’empresa municipal de mercats Espimsa, va manifestar ahir dilluns a aquesta redacció que «estic completament d’acord amb les reivindicacions dels veïns i veïnes». El màxim responsable dels mercats de la ciutat de Tarragona que depenen de l’Ajuntament va apuntar que «es tracta d’un punt d’accés directe al mercadet de Bonavista i el seu estat actual no només dificulta l’accés sinó que suposa un perill per als vianants». L’actuació urbanística que demanden els veïns depèn de la decisió del govern municipal.

Les persones que reclamen la construcció de passos de vianants argumenten que «és un perill creuar la carretera sense un pas de vianants, sobretot els diumenges quan són molts els ciutadans que van a comprar al mercadet». Els veïns consideren que, «per a les persones residents, que vivim en aquesta zona del barri, existeix un gran inconvenient, ja que hem de creuar fins a cinc carreteres per anar a tirar la brossa si no volem que ens atropelli cap cotxe».

Els veïns van lamentar el fet que, recentment, l’Ajuntament «ha pintat un cedeixi el pas a terra i podria haver aprofitat per pintar, també, almenys un de vianants». En aquest context reivindicatiu, els veïns van apuntar que «hi ha persones grans amb mobilitat reduïda que no disposen d’un accés segur en aquest espai per accedir a les parades».

Per aquesta zona del mercadet, situada en un dels extrems de l’esplanada, circulen molts vehicles i persones, i un elevat nombre de conductors deixen el cotxe amb el qual es desplacen en espais pròxims. Els clients del mercadet, carregats amb bosses, han de sortejar els vehicles per poder desplaçar-se al seu destí.

Bonavista reclama des de fa anys la urbanització definitiva de l’avinguda Josep Tarradellas, una via d’especial importància perquè enllaça amb el barri de Campclar. El carrer finalitza amb una rotonda feta amb blocs de plàstic.

En els darrers mesos, Espimsa ha introduït millores en el mercadet, com la col·locació de contenidors per procedir a la recollida selectiva dels residus que s’originen en l’activitat de venda. Els veïns consideren que hauria de fer gestions per aconseguir millores en la mobilitat de persones i vehicles, mitjançant la realització dels passos de vianants que reclamen. Dels seus comentaris es desprèn que només falta una mica de voluntat política per dur-los a terme i «un pot de pintura».

tracking