Diari Més

Quatre hospitals de Tarragona participaran en un assaig clínic contra la covid-19

El grup Ferrer lidera un estudi exploratori per comprovar l'eficàcia del medicament favipiravir

Diversos espais de l'Hospital Joan XXIII s'adequaran per donar una millor resposta als rebrots.

L'Hospital Joan XXIII ja es prepara per a rebrots i futures pandèmiesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Ferrer realitzarà als hospitals de Tarragona un assaig clínic per comprovar l'eficàcia del medicamentfavipiravir enfront la covid-19.La farmacèutica catalana durà a terme l'estudi exploratori del fàrmac de Fujifilm Toyama Chemical, el qual ja ha estat aprovat per a malalts del Japó, la Xina, l'Índia i Rússia.

L'assaig clínic comptarà amb cent pacients i també es desenvoluparà a Tarragona a l'Hospital Universitari Joan XXIII, l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, l'Hospital del Vendrell, el Centre Sociosanitari Llevant il'Hospital Universitari Fundació Alcorcón de Madrid.

El favipiravir és un medicament antiviral que s'usa per al tractament de la grip severa i que ha mostrat la seva efectivitat en altres virus. El fàrmac també es prova als Estats Units i Itàlia. Aquest es vautilitzar contra el virus de l'ébola en 2014 i en pacients amb covid-19 hospitalitzats que han desenvolupat pneumònia. L'estudi a Espanya està liderat per Juan Pablo Horcajada, cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital de Mar de Barcelona.

La farmacèutica de la família Ferrer-Salat va accedir a desenvolupar l'assaig de Fujifilm, ja que aquesta no compta amb estructura pròpia ni a Espanya ni a Europa. Ferrer ho fa de forma desinteressada, ja que no compta amb els drets del fàrmac.

tracking