Diari Més

Empresa

Dentix presenta concurs de creditors al no poder fer front al seu deute

La companyia compta amb oficines a Tarragona, Reus, Cambrils i el Vendrell  

Clínica de Dentix.

Dentix presenta concurs de creditors al no poder fer front al seu deuteEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Dentix ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors davant els jutjats de Madrid a causa de la incertesa sobre la consecució d'un acord de refinançament o inversió a curt termini i la deterioració constant del negoci. La companyia compta amb oficines a Tarragona, Reus, Cambrils i el Vendrell.

La cadena de clíniques dentals ha informat en un comunicat que «els conseqüents greus incompliments» del fons d'inversió de KKR amb Dentix «han tingut un impacte devastador en tot el negoci i en particular a la tresoreria i necessitats de caixa de la companyia».

Dentix ha assenyalat que «KKR ha reiterat la seva negativa a complir amb les seves obligacions contractuals d'inversió al grup, abandonant a la companyia, els seus treballadors, creditors i pacients», i per això el grup «va procedir a iniciar accions legals per a l'adopció de mesures cautelars» enfront del fons.

Així mateix, amb l'objectiu d'aconseguir un acord que permetés la continuïtat i supervivència del grup, Dentix ha dut a terme des de febrer d'aquest any dos processos paral·lels de negociació, de manera que, d'una banda, va iniciar un procés de negociació amb els seus principals creditors financers amb la finalitat de refinançar el deute existent i obtenir una injecció de fons, i d'altra banda va obrir un procés de cerca de socis inversors.

En el marc d'aquests dos processos, Dentix ha informat que diversos fons d'inversió van permetre l'obtenció de dos préstecs pont per part de les entitats financeres amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de la companyia durant les negociacions.

Tanmateix, segons la companyia, això no ha estat suficient i «la incertesa sobre la consecució d'un acord de refinançament o inversió a curt termini i la deterioració constant del negoci pels motius abans exposats, ha obligat el grup a presentar la sol·licitud de concurs de creditors, en benefici dels seus creditors i dels seus treballadors». Malgrat això, Dentix ha assegurat que manté les negociacions amb els seus creditors financers i amb potencials inversors.

Amb la presentació del concurs de creditors, Dentix pretén evitar, així mateix, «que es puguin perjudicar possibles inversions que puguin adoptar-se a curt termini per tercers i que puguin donar viabilitat a la companyia».

tracking