Diari Més

Barris

L'AVV de Sant Pere i Sant Pau se sent «decebuda» de la reunió per la seguretat

Només un agent de la Guàrdia Urbana va participar en la mateixa i es van absentar els representants del govern municipal i dels Mossos d’Esquadra

Vidre trencat recentment en un portal del Bloc Sant Tomàs.

L'AVV de Sant Pere i Sant Pau se sent «decebuda» de la reunió per la seguretatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió demanada per l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau per abordar la problemàtica d’inseguretat que es viu al barri, en la qual havien de participar representants del govern de l’Ajuntament, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra només va comptar amb la presència d’un agent de la policia local, segons va informar ahir diumenge a aquesta redacció Luis Trinidad, president de la citada organització veïnal. «Estem una mica decebuts», va comentar Trinidad, qui va dir que «tornarem a demanar una nova reunió si continua la inseguretat». El president de l’associació va afirmar que, «darrerament, el barri està més tranquil, però seguim demanant més presència policial».

Trinidad va comentar que «l’agent» que va participar en la reunió «va fer bé el seu treball», però «esperàvem que hi participessin més persones, com el regidor Manuel Castaño, de Seguretat Ciutadana, i representants dels Mossos d’Esquadra», davant la situació que es viu a Sant Pere i Sant Pau.

En el decurs de la trobada, l’associació de veïns va fer entrega a l’agent de la Guàrdia Urbana una denúncia signada per una vintena de persones residents en el Bloc Sant Tomàs, on hi ha un establiment de bar en el qual, darrerament, s’han produït diferents incidents. Fa dues setmanes uns individus van trencar el vidre de la porta d’accés a un dels portals del bloc. Els veïns estan farts de les situacions adverses que han de viure. A la denúncia, els veïns indiquen que clients d’un bar de la zona accedeixen al portal amb begudes des que la terrassa va ser clausurada. La darrera setmana del mes d’agost un home va resultar ferit amb arma blanca en el decurs d’una baralla que es va produir en la zona on es troba el Bloc Sant Tomàs. Des d’aquests fets, la terrassa de l’establiment està clausurada. Aquest fet, i altres que van tenir lloc en el mateix indret, va decidir a Trinidad a sol·licitar una reunió amb l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Un mes abans del citat incident es va produir una baralla davant del Bloc Sant Tomàs. En aquella ocasió, Trinidad va manifestar que «Sant Pere i Sant Pau es pot convertir en un barri perillós». Segons els veïns, la presència de les persones que ocupen l’accés al bloc incomoden els residents i tenen por al fet que un dia es produeixi alguna situació no desitjada. És per aquest motiu que reclamen la intervenció de la policia.

Per altra banda, al barri també és motiu de preocupació «els intents d’ocupació d’habitatges», va dir Trinidad.

tracking