Diari Més

Política

Junts per Tarragona reclama un nou contracte de la brossa més barat i eficient

Dídac Nadal proposa que es fragmenti per zones i/o per serveis per optimitzar els recursos

Imatge de brossa fora dels contenidors del carrer Mallorca.

Junts per Tarragona reclama un nou contracte de la brossa més barat i eficientCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Tarragona ha reclamat aquest dimecres a l’equip de govern (ERC-ECP) començar a redactar un nou contracte de la brossa per garantir un bon servei un cop finalitzi l’actual adjudicació, l’any 2023. El seu portaveuDídac Nadal ha manifestat que«hem de posar fi a la situació actual en la qual no s’assoleixen els mínims estàndards de neteja i disposar d’un bon servei perquè Tarragona, d’una vegada per totes, esdevingui una ciutat neta».

Nadal ha deixat clar que la mala gestió actual «no té res a veure amb la feina que realitzen els actuals treballadors» i ha proposat la creació d’una taula de treball. Per aquest motiu demana elaborar un nou contracte de neteja i recollida dels residus «actualitzat, dinàmic, eficient, més econòmic i adaptat a les necessitats actuals de la ciutat».

En aquest sentit, el portaveu de Junts aposta per «un contracte fragmentat per zones i/o per serveis mitjançant diferents lots» amb la finalitat d’optimitzar recursos i millorar l’eficàcia i el control de totes les tasques de neteja.

«Aquest any 2020 l’Ajuntament està pagant més de 20 milions d’euros per aquest contracte», ha recordat el portaveu de Junts per Tarragona. Aquest cost es divideix entre el contracte de recollida i gestió de residus (de més d’11,6 milions d’euros), el contracte de neteja (de més de 7,8 milions d’euros), el de despeses de sensibilització (de més de 400.000 euros) i el de platges (de més de 600.000 euros).

tracking