Diari Més

Religió

Apareixen pintades de rebuig a la mesquita de SPiSP al local on s'instal·larà

Els promotors del nou centre de culte islàmic de Sant Pere i Sant Pau qualifiquen l’acte d’«islamofòbic» i diuen que representa «una minoria»

La pintada contrària al projecte musulmà al local de SPiSP.

Apareixen pintades de rebuig a la mesquita de Sant Pere i Sant Pau al local on s'instal·laràCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la Comunitat Islàmica Assalam es van trobar ahir al matí amb una pintada a la porta d’accés al local de Sant Pere i Sant Pau on instal·laran la mesquita. De fet, algú va escriure-hi dues frases de rebuig al nou centre de culte que, per altra banda, ha superat tots els tràmits per esdevenir una realitat. En la pintada s’hi podia llegir «a resar a casa» i «mesquita no, gràcies».

Un dels membres de la Comunitat musulmana va assegurar a Diari Més que l’acte vandàlic representa un «atac a la llibertat de confessió religiosa, el que demostra que l’autor segueix vivint en el passat». A més, va qualificar la pintada d’«islamofòbica». Tot i això, des del col·lectiu religiós asseguren que no faran cas a l’episodi, ja que aquesta actitud «representa una minoria dels veïns del barri i per això mateix tirarem endavant el nostre projecte».

Segons ja va explicar un dels integrants de la Comunitat Assalam, la mesquita funcionarà com un centre cultural, en el qual es faran classes d’àrab i repàs escolar pels nens i nenes de la comunitat i classes de català i castellà per les dones musulmanes. També va comentar que, un cop el centre estigui en funcionament, faran una jornada de portes obertes per presentar als veïns tot el que fan. Finalment, va assegurar que col·laboraran amb les diferents entitats i associacions de Sant Pere i Sant Pau en festes i activitats que s’organitzin.

Per altra banda, el ple del passat dimarts va aprovar definitivament el Pla especial per la implantació d’aquesta mesquita al local de l’escala C del bloc Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau. Es van desestimar les al·legacions presentades pels veïns de l’edifici amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, En Comú Podem, la CUP, el Partit Socialista i Ciutadans, el vot en contra del PP i l’abstenció de Junts per Catalunya.

tracking