Diari Més

Societat

Marea Pensionista reclama una auditoria de la Seguretat Social

«Volem saber on ha anat a parar els diners de la guardiola de les pensions» ha dit Manuel Martín Bravo un dels portaveus del col·lectiu

Imatge de la concentració.

Marea Pensionista reclama una auditoria de la Seguretat SocialDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marea Pensionista de Tarragona ha protagonitzat una concentració davant la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social a la Rambla Nova, per reclamar «pensions dignes», aquest dijous al matí. L'acció s'ha dut a terme en diferents ciutats de l'Estat Espanyol coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran. Marea Pensionista exigeix que «s'auditi la Seguretat Social perquè volem saber on ha anat a parar els diners de la guardiola de les pensions, quins són els ingressos que té i a què es destinen», ha dit Manuel Martín Bravo un dels portaveus del col·lectiu.

Jesús Muñoz, també membre de Marea Pensionista, ha informat a aquesta redacció que «he intentat entregar una carta perquè la facin arribar al ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, però s'han negat a agafar-la argumentat, com a excusa, que no ens podien rebre per la covid-19». Muñoz ha afegit que «ens han dit que enviem la carta per correu electrònic i així ho farem».

Els membres del col·lectiu han posat una taula al carrer per recollir signatures dels tarragonins. L'objectiu és «fer-les arribar als partits polítics i diputats del Congrés, amb la finalitat que donin suport a les nostres reivindicacions», ha dit Martín Bravo, qui ha explicat que, entre altres mesures, «demanem que les pensions estiguin blindades a la Constitució per evitar que pugin o baixin en funció del govern que hi hagi en cada moment».

El portaveu de Marea ha apuntat que «la previsió és que les pensions siguin un vint per cent més baixes el 2030, perquè augmenten els anys de cotització per decidir quan es cobrarà i els salaris han baixat». «A Espanya, més del cinquanta per cent de les pensions estan per sota dels mil euros mensuals» i «nosaltres demanem que la pensió mínima sigui de 1.080 euros», ha subratllat. «La situació és pitjor per a vídues i vidus, que cobren uns 600 euros, i amb això no es pot viure», va remarcar.

Martín Bravo ha afirmat que «els governs diuen que les persones que cotitzen no generen prou diners per pagar el cost de les pensions i nosaltres assegurem que no és veritat». «Part de la recaptació es destinen a pagar altres serveis, com el lloguer, i també és per això que demanem una auditoria», ha afegit.

tracking