Diari Més

Restauració

Les terrasses temporals a Tarragona poden estar actives fins al 31 de desembre

L’Ajuntament amplia la vigència de l’autorització per poder ocupar algunes calçades de carrers

Una de les dues terrasses que ocupen l'asfalt al carrer Fortuny, a pocs metres de la Rambla.

Les terrasses temporals a Tarragona poden estar actives fins al 31 de desembreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vigència de l’autorització per instal·lar terrasses temporals de bars i restaurants als carrers de Tarragona finalitzava ahir dimecres, coincidint amb el darrer dia del mes de setembre, però l’Ajuntament ha acordat ampliar-la fins al pròxim 31 de desembre, sempre que es mantingui l’actual situació provocada per la pandèmia de la covid-19. L’objectiu que persegueix la mesura és afavorir el desenvolupament de l’activitat de restauració amb garanties i d’acord amb les normes de seguretat que exigeix l’administració per frenar la pandèmia. No bostant això, a partir d’avui s’hauran de pagar la taxa per ocupació del domini públic.

Arran del confinament a causa de l’expansió del virus, diversos restauradors de la ciutat van demanar a l’Ajuntament autorització per poder muntar terrasses a l’exterior dels establiments i, d’aquesta manera, ampliar l’espai destinat a l’activitat. Cal recordar que en alguns períodes de la pandèmia no estava autoritzat atendre clients a l’interior dels bars i que les taules situades a les terrasses han de mantenir la pertinent distància de seguretat, fet que va provocar que alguns establiments només poguessin posar un nombre reduït d’aquestes.

El govern municipal va acceptar la proposta dels restauradors, amb la voluntat de facilitar una font d’ingressos a un sector molt afectat per la covid-19 que, a més, ofereix un servei al conjunt de la població.

L’Ajuntament no descarta fer una segona ampliació de l’autorització per muntar terrasses temporals als carrers a inicis del pròxim any, sempre que es mantingui la situació sanitària que va motivar la seva proliferació.

L’Ajuntament, considera «rellevant» el fet que la Guàrdia no tingui constància de cap queixa ni incident greu relacionada amb la ubicació de les terrasses temporals als carrers, fet que es valora de manera molt positiva. La mesura obliga a tallar a la circulació unes hores al dia els carrers on s’ubiquen les terrasses, com succeeix a Fortuny, Governador González o Arquitecte Rovira, entre altres escenaris del centre de la ciutat. L’ocupació parcial de carrers de la ciutat preocupava a part de la població, entre altres motius perquè durant unes hores se suprimia la circulació de vehicles i, també, per la possibilitat que la presència de clients a la via pública pogués generar molèsties, de manera especial ja entrada la nit. Segons l’Ajuntament, l’activitat s’està duent a terme sota uns paràmetres acceptables.

tracking