Diari Més

Medi Ambient

Tarragona col·loca una xarxa al col·lector del Miracle per impedir que els residus arribin al mar

Es tracta d'un projecte pilot d'Ematsa i ja s'ha recollit una tona d'escombraries durant l'últim episodi de xàfecs

El sistema instal·lat consta d'un suport fixe d'acer inoxidable on estan subjectes sis malles que capturen els residus flotants,

Tarragona col·loca una xarxa al col·lector del Miracle per impedir que els residus arribin al marCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha col·locat una xarxa de retenció en un col·lector d'aigua per reduir la quantitat de residus que arriben al mar quan plou intensament, un sistema amb el qual ha recollit una tona d'escombraries durant l'últim episodi de xàfecs.

Aquesta xarxa de retenció està instal·lada al sobreeixidor del col·lector de clavegueram principal de barri de la Part Baixa, que té la sortida a la platja del Miracle, segons informa l'empresa mixta Aigües de Tarragona (EMATSA).

Consisteix en un suport fix d'acer inoxidable amb sis malles que capturen els residus flotants, i cadascuna d'elles pot suportar més de 100 quilos de pes. L'estimació és que pugui evitar que arribin al mar 9 tones d'escombraries cada any i, a més, el projecte s'ha complementat amb un sistema de monitorització que està encara en fase de proves.

El director gerent d'Ematsa, Daniel Milan, ha assenyalat que es tracta d'una prova pilot iniciada fa dos anys amb resultats positius.

En paral·lel, Ematsa també ha instal·lat plaques amb el missatge «Vigila què tires. El mar comença aquí», al costat de 17 embornals de la ciutat, amb la previsió d'ampliar-ho a 50 més.

El president d'Ematsa, Jordi Fortuny, ha instat al seu torn a no fer servir el lavabo ni les clavegueres com a paperera i a evitar, per tant, que arribin «bastonets higiènics, medicaments, olis, compreses, etcÇ a les depuradores, ja que el seu retirada costa 150.000 euros anuales.

tracking