Diari Més

Judicial

L'expresident de l'Audiència de Tarragona, nou magistrat de la Sala Penal del Tribunal Suprem

Javier Hernández, actualment, és president de la Secció d'Apel·lació Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Javier Hernández, en una imatge d'arxiu.

Fòrum Judicial, Javier Hernández, Tortosa, assumpte, Audiència de Tarragona, Jesús María Barrientos, presidentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat Javier Hernández, que ha estat president de l’Audiència Provincial de Tarragona durant anys, serà magistrat de la Sala Penal del Tribunal Supremo, segons ha informatel Consejo General del Poder Juicial.El nomenament d'Hernández es produeix per cobrir la vacant per jubilació de Francisco Monterde.

El primer destí de Javier Hernández García després d'ingressar a la Carrera Judicial en 1990 va ser el jutjat de primera instància i instrucció del Vendrell, on va romandre fins que va ser nomenat magistrat de l'Audiència Provincial de Lleida el 1992. Un any després, es va traslladar a Tarragona com a titular d'un jutjat de primera instància i instrucció, òrgan on va prestar servei durant tres anys.

Al 1996, va ser nomenat magistrat de l'Audiència Provincial de Tarragona, onva ser president des de 2004 fins a gener de 2020. En l'actualitat, és president de la Secció d'Apel·lació Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En l'àmbit docent, Hernández ha exercit com a professor a l'Escola Judicial entre 1999 i 2003; a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona com a professor conferenciant en l'àrea de Dret Constitucional (2007-2009) i com a professor de l'àrea de Dret Processal de la Facultat de Dret de la Universitat Rovira i Virgili (1994-1999). Entre altres activitats docents, ha estat també professor del màster d'accés a l'Advocacia de totes dues universitats entre 2009 i 2015 i professor del màster Compliance Penal de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona entre 2015 i 2018.

Ha impartit classes i dirigit cursos del CGPJ tant en l'àmbit de la formació contínua de jutges i magistrats com en el de la formació inicial. En ells, ha analitzat múltiples assumptes com la protecció de les persones investigades i acusades vulnerables, discapacitat i menors, ètica judicial, el procés penal, Justícia i big data, valoració del risc en violència de gènere o en estatut de la víctima, entre altres. També ha estat ponent i coordinador de cursos organitzats pel Centrid’Estudis Juridics de la Generalitat de Cataluña.

tracking