Diari Més

FCC serà sancionada amb 145.000 euros per 9 incompliments del contracte

El ple va desestimar el recurs de l’adjudicatària de la neteja de la ciutat a la proposta de penalització

Imatge d'un camió de neteja d'FCC, empresa que serà multada per l'Ajuntament.

FCC serà sancionada amb 145.000 euros per 9 incompliments del contracteACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de l’Ajuntament de Tarragona, celebrat ahir, va tirar endavant de manera definitiva la proposta de sanció de 145.000 euros del govern municipal a Fomento de Construcciones i Contratatas SA (FCC) després de desestimar el recurs presentat per aquesta. Concretament, es tracta de tres multes, dues de 60.000 euros i una de 25.000, imposades a l’empresa encarregada del servei de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i de platges i de gestió de la deixalleria municipal i de la planta de vehicles fora d’ús del municipi de Tarragona per incomplir fins en 9 ocasions el contracte, que ascendeix a 20 milions d’euros anuals. Fins en cinc ocasions, FCC ha comès incompliment en «no facilitar la informació establerta en el plec de condicions tècniques com a mínima, o qualsevol altra sol·licitada per l’ajuntament en temps i forma», segons s’estableix en el règim sancionador. En cinc ocasions, l’ha incomplert en «la no realització, per part del concessionari, d’una bona gestió dels serveis» i, per últim, FCC també va incomplir el contracte en no dur a terme la neteja de la carpa del Camp de Mart, el que suposa la infracció greu, que són 2.000 euros, i a la qual se li suma el triple del cost del servei «atès que l’ajuntament no estava al corrent de la no execució d’aquest servei», segons s’indica en la proposta de penalització, sumant un total de 25.000 euros.

La desestimació de les al·legacions presentades per FCC es va aprovar amb 25 vots a favor, d’ERC, En Comú Podem, Ciutadans, la CUP, el PSC i Junts per Tarragona, i l’abstenció del Partit Popular. En l’explicació de vot, Laia Estrada, portaveu de la CUP, va celebrar l’aprovació i va aprofitar per ratificar que «és bàsic fiscalitzar contractes i sancionar incompliments, ja que es tracta de diners públics i en els anteriors mandats no es feia». A més, Estrada va lamentar que FCC és una empresa que «s’escaqueja sistemàticament» de les seves funcions i va criticar que l’Ajuntament hagi optat pel mínim import possible de l’àmplia forquilla de sanció en la infracció greu i les molt greus. En aquest sentit, la cupaire va dir que «esperem que el govern segueixi fiscalitzant el compliment del contracte, facin l’estudi per internalitzar el servei de la neteja i, mentrestant, si tornen a detectar incompliments, apliquin la màxima sanció possible».

Per la seva banda, el regidor de l’àrea de Neteja, Jordi Fortuny, va assegurar que «estem controlant i es tracta de seguir fent-ho». A més, Fortuny va assegurar que el departament ha passat de tenir un treballador encarregat del control del compliment del contracte a tenir-ne fins a set que, juntament amb la col·laboració de medi ambient de la Guàrdia Urbana, fan un seguiment i treballen en la millora del servei de la recollida de residus i neteja de la ciutat.

L’Ajuntament ajudarà a empreses de nova creació a Tarragona

El plenari d’ahir de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar la tercera convocatòria d’ajuts per a fomentar l’inici d’activitats econòmiques a la ciutat de Tarragona. Es tracta d’ajudes destinades a autònoms, impulsors de societats i socis de cooperatives que hagin constituït una empresa amb el centre de treball a Tarragona entre l’1 d’agost de 2019 i la data d’obertura de la convocatòria. A més, aquesta, tal com va explicar el regidor d’Ocupació, Manel Castaño, incorpora canvis per adaptar-se als darrers canvis legislatius, i també per «facilitar que aquells nous emprenedors i empreses que hagin hagut de cessar l’activitat a causa de la covid-19 també s’hi puguin presentar». La partida pressupostària destinada als ajuts és de 50.000 euros i vol servir per premiar aquelles empreses i autònoms que aposten per la ciutat de Tarragona en l’actual context econòmic. Totes les propostes seran avaluades i rebran una puntuació i, depenent de la valoració aconseguida, els emprenedors rebran ajuts econòmics que oscil·laran entre els 2.000 i els 3.000 euros.

Aprovat el centre de culte islàmic a Sant Pere i Sant Pau

El ple d’ahir va aprovar definitivament el Pla especial per a la implantació del centre de culte de la Comunitat Islàmica Assalam al local de l’escala C del bloc Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau, únicament amb el vot en contra del PP i amb l’abstenció de Junts. Per altra banda, el ple va aprovar també la modificació del contracte de la concessió de les guinguetes de la platja de l’Arrabassada i la Savinosa, basada en la condonació del cànon durant l’estat d’alarma i en la reducció del mateix quan els establiments es van haver de rebaixar l’aforament a causa de la covid-19. També es va aprovar la modificació del POUM per tal de traslladar el sòl edificable d’un terreny propietat de Toyota situat al carrer H, de l’antic PP7, al terreny on hi ha el concessionari, per fer la nau més gran per treballar en un projecte de vehicle sostenible, amb motor d’hidrogen, i en la formació d’FP Dual de mecànics per enfocar-los a aquest nou producte.

tracking