Diari Més

Mobilitat

Comencen les obres per la instal·lació de dos semàfors a Cala Romana

L’objectiu és dotar de més seguretat viària als vianants que són usuaris de les parades d’autobús

Imatge de l'inici de les obres.

Comencen les obres per la instal·lació de dos semàfors a Cala RomanaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per la instal·lació d’un semàfor a Cala Romana ja han començat. Entre avui i divendres s’executaran els treballs preparatoris i a principis de la setmana vinent ja començaran les màquines a treballar.

L’objectiu d’aquesta actuació és dotar de més seguretat viària als vianants que són usuaris de les parades d’autobús urbà que hi ha als dos costats de l’N-340 i permetre un accés segur cap a Cala Roma. L’actuació consisteix en la instal·lació d’un semàfor per sentit de circulació i cada un d’ells estarà dotat d’un sistema de preavís per als vehicles a 150 metres de distància mitjançant uns discos de color ambre i intermitent.

Així mateix, els semàfors s’ubicaran a una distància de 50 metres del pas de vianants. Aquests nous elements viaris s’instal·laran a aquesta distància perquè ens trobem en un tram de carretera on la velocitat de trànsit normalment és superior a la permesa, per la qual cosa es garantirà una major seguretat dels vianants. «Aquesta era una reivindicació històrica de l’Associació de Veïns de Cala Romana. Ens plau molt poder-la satisfer i, tan ràpid com la pandèmia ens ha permès, l’hem resolt perquè era un element de seguretat viària fonamental», subratlla el conseller de Mobilitat, Xavier Puig. I afegeix: «És un primer pas important en la transformació de l’N-340 al seu pas per Llevant. A Tarragona, cada cop més, han de tenir un paper més rellevant els ciclistes i els vinents perquè el futur passa perquè tinguin més protagonisme».

La durada de les obres és de 3 setmanes. La inversió d’aquesta obra és de 100.000 euros.

tracking