Diari Més

Municipal

Aprovat el centre de culte islàmic a Sant Pere i Sant Pau

Va comptar amb el vot en contra del PP i amb l’abstenció de Junts

Imagen del local del Bloque Sant Andreu donde finalmente se instalará el centro cultural y de culto de la Comunidad Islámica Assalam

La mesquita islàmica de Sant Pere i Sant Pau s'aprovarà en el ple del dia 29Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple d’ahir va aprovar definitivament el Pla especial per a la implantació del centre de culte de la Comunitat Islàmica Assalam al local de l’escala C del bloc Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau, únicament amb el vot en contra del PP i amb l’abstenció de Junts. Per altra banda, el ple va aprovar també la modificació del contracte de la concessió de les guinguetes de la platja de l’Arrabassada i la Savinosa, basada en la condonació del cànon durant l’estat d’alarma i en la reducció del mateix quan els establiments es van haver de rebaixar l’aforament a causa de la covid-19. També es va aprovar la modificació del POUM per tal de traslladar el sòl edificable d’un terreny propietat de Toyota situat al carrer H, de l’antic PP7, al terreny on hi ha el concessionari, per fer la nau més gran per treballar en un projecte de vehicle sostenible, amb motor d’hidrogen, i en la formació d’FP Dual de mecànics per enfocar-los a aquest nou producte.

Ajudes a empreses de nova creació

El plenari d’ahir també va aprovar la tercera convocatòria d’ajuts per a fomentar l’inici d’activitats econòmiques a la ciutat de Tarragona. Es tracta d’ajudes destinades a autònoms, impulsors de societats i socis de cooperatives que hagin constituït una empresa amb el centre de treball a Tarragona entre l’1 d’agost de 2019 i la data d’obertura de la convocatòria. A més, aquesta, tal com va explicar el regidor d’Ocupació, Manel Castaño, incorpora canvis per adaptar-se als darrers canvis legislatius, i també per «facilitar que aquells nous emprenedors i empreses que hagin hagut de cessar l’activitat a causa de la covid-19 també s’hi puguin presentar». La partida pressupostària destinada als ajuts és de 50.000 euros i vol servir per premiar aquelles empreses i autònoms que aposten per la ciutat de Tarragona en l’actual context econòmic. Totes les propostes seran avaluades i rebran una puntuació i, depenent de la valoració aconseguida, els emprenedors rebran ajuts econòmics que oscil·laran entre els 2.000 i els 3.000 euros.

tracking