Diari Més

Sanitat

Oftalmòlegs del Joan XXIII publiquen un article sobre l'ús del làser subumbral en pacients diabètics

Consideren que aquesta tècnica innovadora permet contenir o resoldre la inflamació macular lleu

L'oftalmòleg del Joan XXIII, Dr. Alejandro Filloy, amb un pacient.

Oftalmòlegs del Joan XXIII publiquen un article sobre l'ús del làser subumbral en pacients diabèticsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha publicat un article científic a la revista BMC Ophtalmology, en col·laboració amb investigadors de la Universitat d’Oxford. Aquest article descriu la utilització d’una tècnica innovadora sobre l’aplicació del làser subumbral en un subtip de pacients diabètics amb inflamació macular lleu relacionada amb la diabetis. És el primer treball sobre aquesta tecnologia que es publica des d’Espanya.

Els oftalmòlegs Alejandro Filloy i Eduard Solé, liderats per la cap del servei d’Oftalmologia, Noemí Roselló, duen a terme aquesta tècnica des de fa més de tres anys, i en fa dos, del començament de l’estudi que, amb 21 pacients, conclou que la tècnica emprada amb aquest làser permet contenir o resoldre la inflamació macular lleu en la majoria de casos i, per tant, assoleix preservar l’agudesa visual d’aquests pacients.

Es tracta d’un tractament alternatiu menys invasiu per aquests pacients diabètics en els qui el tractament habitual consisteix en la realització d’injeccions intraoculars. L'estudi mostra que amb el làser es pot evitar la necessitat d'injeccions o disminuir-ne el nombre, el que resulta interessant per la diminució en costos i la invasió que representa.

Tot i que és una tècnica que es realitza en altres centres de Catalunya i Espanya, els oftalmòlegs de l’Hospital Joan XXIII van ser pioners i són referència sobre la utilització del làser subumbral en aquests pacients diabètics.

tracking