Diari Més

Neteja

L'Ajuntament de Tarragona reorganitza la col·locació dels contenidors de la brossa

El regidor Jordi Fortuny informa que es tindrà en compte l’opinió dels veïns per fer canvis d’ubicació que siguin beneficiosos per als ciutadans

Vorera del carrer Francesc Bastos on hi havia els contenidors soterrats que han estat retirats.

L'Ajuntament reorganitza la col·locació dels contenidors de la brossaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona aprofitarà la substitució dels contenidors soterrats per altres de superfície per millorar la visibilitat dels vianants i dels conductors. El regidor de Neteja, Jordi Fortuny, va informar ahir dilluns a aquesta redacció que el departament que dirigeix ha iniciat converses amb entitats veïnals per estudiar la ubicació dels contenidors en espais més idonis, seguint una sèrie de criteris urbanístics per facilitar la mobilitat.

En carrers com Francesc Bastos o Mallorca comença a apreciar-se la modificació que vol introduir l’Ajuntament. Els espais on s’ubicaven els contenidors soterrats han estat substituïts per voreres més amples, com preveia el contracte licitat per l’Ajuntament. En molts dels espais resultants es col·locaran els contenidors de superfície. La mesura no implicarà la pèrdua de llocs d’aparcaments, va assegurar el responsable del departament de Neteja. Fortuny va explicar que en alguns indrets de la ciutat, on les obres no han finalitzat, s’aprecien les voreres ampliades i els contenidors ocupen zones destinades a l’aparcament de vehicles. Un cop finalitzades, aquestes recuperaran la funció perduda de manera temporal i els contenidors es posaran damunt les noves voreres.

Fortuny va afirmar que, en alguns casos, els nous contenidors «s’han posat en un lloc provisional, durant l’execució de les obres», mentre que en altres «pot ser que siguin definitius». El regidor va afegir que «els tècnics estan estudiant les millors ubicacions», a partir de les opinions aportades pels veïns a l’Ajuntament. «Ho estem mirant amb calma», va afegir el màxim responsable del departament de Neteja.

Fortuny va comentar que alguns contenidors canviaran la seva ubicació actual, però es mantindran a la mateixa zona on hi són ara. L’objectiu és millorar la visibilitat dels vianants i dels conductors. En alguns casos, aquests elements estan situats en les proximitats d’accessos a pàrquings privats, a tocar d’elements urbanístics o de passos de vianants. La revisió afectarà algunes illes. Alguns contenidors estan damunt la vorera i altres a la calçada, segons les opcions que ofereixen els carrers.

La substitució dels contenidors soterrats ve de lluny i no va ser fins al passat mes de juny que l’Ajuntament va adjudicar els treballs per fer el canvi. L’anterior equip de Govern va anunciar el projecte fa uns anys, el juliol del 2016, argumentat que els contenidors soterrats havien quedat obsolets i que, per les seves característiques, provocaven males olors i tenien el problema afegit de les filtracions d’aigua. El projecte, molt avançat, preveu l’extracció de les 119 illes distribuïdes, per tot el terme municipal de Tarragona, el reompliment de la fosa i la posterior reparació de voreres i calçades. La intervenció en voreres afecta 78 illes, i en la calçada a trenta unitats.

El primer contenidor soterrat es va construir al barri de Sant Pere i Sant Pau, mentre que altres mai van entrar en funcionament perquè es van posar en carrers urbanitzats però sense edificis, com va ser el cas de Josep Maria Alomà Sanabras, localitzat en les proximitats de l’Hospital Joan XXIII.

tracking