Diari Més

Incivisme

Tres noves sancions de 4.000 euros per deixar voluminosos al carrer a Tarragona

L’Ajuntament ha augmentat el nombre de multes per delicte mediambiental en aquests casos

Un cas d'incivisme que pot comportar una multa de 4.000 euros per delicte mediambiental.

Tres noves sancions de 4.000 euros per deixar voluminosos al carrerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha imposat tres noves sancions per delicte mediambiental per deixar voluminosos al carrer, les quals pugen a 4.000 euros. Fins ara, el consistori només tramitava aquesta mena de sancions en casos puntuals i greus. Ara, davant el creixent incivisme de molts veïns de la ciutat a l’hora de llençar mobles, electrodomèstics i altres residus de gran dimensió i que en molts casos provoquen contaminació o creen perill de lesió a la via pública, com passa en el cas de l’amiant o de vidres trencats, el Departament de Neteja municipal ha decidit endurir els càstigs.

En aquest sentit, Jordi Fortuny, regidor de Neteja de l’Ajuntament, assegurava a Diari Més que «no en deixarem passar ni una». Cal recordar que per desfer-se d’aquesta mena de residus cal trucar al Telèfon Verd i acordar una hora a la qual el camió de la neteja passarà a buscar els voluminosos, o dur-los directament a la deixalleria o a les deixalleries mòbils quan es tracta de piles o residus més petits. Fortuny explicava també que aquest incivisme es veu reflectit amb moltes tones de brossa al carrer, quilos i quilos que després cal eliminar «i que té un cost molt elevat, com també són molt cares les feines especials de retirada en segons quins casos». Segons l’edil d’ERC, d’ençà que es va advertir que l’Ajuntament sancionaria aquests casos amb 4.000 euros, «he estat signant expedients per delicte mediambiental cada setmana».

Per altra banda, aquest cap de setmana el mateix Jordi Fortuny, amb els tècnics de Neteja i la col·laboració dels veïns de la Part Alta i de la Guàrdia Urbana, va estar investigant un episodi d’aquesta mena al carrer Abad del nucli antic de la ciutat. «Ens vam trobar que havien buidat un pis, havien tret tots els mobles i electrodomèstics i els havien deixat al carrer. Ja sabem de quin habitatge es tracta i ara estem mirant d’establir qui són els responsables d’aquest cas», va explicar Fortuny.

tracking