Diari Més

Política

Montserrat acusa Sánchez d'utilitzar Madrid per «tapar les vergonyes»

En una visita a Tarragona, l’eurodiputada va dir que el president ataca les institucions democràtiques

Montserrat i Fernández en la seva visita a la direcció del Partit Popular de Tarragona.

Montserrat acusa Sánchez d'utilitzar Madrid per «tapar les vergonyes»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada del Partit Popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, va demanar ahir a Pedro Sánchez que no utilitzi Madrid per tapar «les seves vergonyes». Ho va fer des de Tarragona, en una visita a la direcció del partit al territori. Montserrat va parlar d’aquestes vergonyes referint-se a la polèmica amb el rei Felip VI, a la tramitació dels indults als presos polítics catalans i a la reforma del delicte de sedició. «Tenim un govern ocupat en enfrontar-se a les comunitats autònomes com Madrid, en confrontar contra la corona i contra el poder judicial. No es poden utilitzar Madrid ni els madrilenys com a diana política per tapar el que ha fet el govern espanyol durant aquesta setmana atacant les nostres institucions polítiques i democràtiques».

En aquest sentit, Montserrat lamentava que aquesta setmana els espanyols han viscut situacions «lamentables». «Hem vist a Sánchez intentant tramitar indults per aquells que han estat condemnats per atemptar contra l’Estat, l’hem vist pretenent reformar el delicte de sedició, l’hem vist vetant la presència del rei a Catalunya. Un govern que pacta i cedeix amb els independentistes, amb Bildu i que ataca a la direcció de l’Estat». Per això, l’eurodiputada va assegurar que és necessari, «més que mai», un govern que torni a la responsabilitat i a la lleialtat i defensa de la nostra Constitució, de la nostra democràcia i de les nostres institucions. Un govern que lluiti contra el coronavirus i que no lluiti només per enderrocar allò que hem construït junts durant aquests quaranta anys».

Per tot això, Montserrat va recordar que el Partit Popular ha demanat el cessament immediat del ministre Alberto Garzón, «per atacar a la prefactura de l’Estat». «La posició d’una monarquia hereditària que maniobra contra el Govern democràticament triat, incomplint d’aquesta manera la Constitució que imposa la seva neutralitat, mentre és aplaudida per l’extrema dreta és senzillament insostenible», publicava Garzón amb relació a la polèmica arran del veto del govern espanyol al Rei Felip VI d’assistir a l’entrega de despatxos als nous jutges celebrada a Barcelona el passat divendres. Montserrat també va remarcar que presentaran al Congrés dels Diputats la reprovació de Pablo Iglesias com a vicepresident del govern espanyol.

La popular va acusar també el govern de Pedro Sánchez d’estar centrat a «enfrontar-se» a les comunitats autònomes, com la de Madrid, en lloc de lluitar contra la pandèmia. «Demanem que es torni a la responsabilitat i el consens que Ayuso va aconseguir aquesta setmana a Madrid», va reclamar Montserrat. Per ella, la presidenta Isabel Ayuso està treballant i defensant la sanitat dels madrilenys. Per això, va demanar al president Sánchez que retorni a la coordinació entre ambdues administracions, després que el ministre de Sanitat Salvador Illa alertés aquest dissabte a l’executiu autonòmic que s’haurien d’implementar més restriccions per combatre la propagació del coronavirus.

Blanqueig de delictes

Qui també va estar present en l’atenció als mitjans va ser Alejandro Fernández, president del Partit Popular Català i exregidor a l’Ajuntament de Tarragona. Fernández va criticar que «des de fa uns mesos l’independentisme, amb la complicitat del govern espanyol, ha engegat una estratègia que consisteix en el blanqueig de delictes greus de persones que diuen que els volen tornar a cometre, a través de l’indult; en la impunitat de delictes futurs buscant canviar la tipificació, com és el cas de la sedició; i, finalment, una estratègia també d’erosió parlamentària espanyola».

tracking