Diari Més

Comerç

El sector hostaler de Tarragona, preocupat per l'alt preu de lloguer dels locals comercials

L’Ajuntament no pot influir en el preu però diu que buscarà la manera d’evitar que estiguin buits

Local comercial del centre de Tarragona buit, una imatge que cada vegada va en augment.

sector hostaler, Tarragona, lloguer, local, comercialDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’hostaleria de Tarragona va mostrar a l’Ajuntament la seva preocupació pel fet que els preus de lloguer dels locals comercials de la ciutat són molt alts en l’última trobada entre les dues parts, dijous passat. Segons Javier Escribano, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), el problema és que «a Tarragona la majoria d’aquests locals comercials estan en mans de quatre famílies, el que provoca que, si en tenen algun de tancat, no els suposa cap problema, ja que si en tenen 30, per posar un exemple, prefereixen tenir-ne 18 d’ocupats a un preu alt que haver d’abaixar el preu per llogar-los tots».

En aquest sentit, Escribano va celebrar que la resposta de l’Ajuntament de Tarragona va ser que «aquest és una qüestió primordial per a ells i que es posarien a treballar immediatament per solucionar-ho i veure com es podria rebaixar els preus de lloguer d’aquests locals».

En declaracions a Diari Més, el portaveu del govern municipal format per ERC i En Comú Podem, Xavi Puig, va reconèixer que els preus d’aquests espais «estan disparats» i va assegurar que «des de ja ens posarem a treballar amb els tècnics municipals per veure quines mesures es poden activar i que siguin competència municipal». En aquest sentit, Puig va assenyalar que «des del consistori no podem influir en els preus dels lloguers, però volem explorar totes les eines que l’Ajuntament pot tenir a les seves mans per evitar que hi hagi tants locals comercials buits».

Per altra banda, i amb relació a Ten Brinke, el nou espai comercial que es situarà a tocar del barri de Campclar, Escribano desconeix com influirà en els preus dels locals. «Creiem que poc, ja que pel que hem vist els propietaris d’aquests espais comercials són força inflexibles», va dir el president de l’AEHTC, i va afegir que «serà un altre cop dur pel comerç local i per l’hostaleria de la ciutat, ja que amb aquests projectes expulsem a la gent cap fora».

tracking