Diari Més

Política

El PSC de Tarragona demana una represa segura de les activitats de les llars de jubilats

Asseguren que fan una funció de cohesió social, de lluita contra les desigualtats i permeten detectar casos de vulnerabilitat

Imatge de la Llar Municipal de Jubilats i Pensionistes del centre de Tarragona.

Llar Municipal de Jubilats i Pensionistes del centre de Tarragona, llars de jubilatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Tarragona demanarà alplenari de demà que s'elaborinels protocols necessaris perquè puguin reobrir les llars municipals de la Gent Gran. Segons la seva portaveu, Sandra Ramos, aquests espais «han esdevingut una eina privilegiada per la detecció i avaluació de problemàtiques socials i són eix vertebrador de la gent gran».

Ramos reclama que els responsables polítics del govern municipal recuperin la interlocució amb les presidències i juntes de les llars de jubilats. «Aquests espais tenen una funció de cohesió social, de lluita contra les desigualtats i detecten casos de vulnerabilitat», ha afegit.

Reconstrucció sanitària, social i econòmic

El partit socialistatambé proposaràreclamar a la Generalitat de Catalunya que estableixi un mecanisme de repartiment i gestió dels fons europeus extraordinaris per garantir que els municipis rebin el finançament adequat per assoliruna «justa i equilibrada»reconstrucció sanitària, social i econòmic a tot el territori.

El pla de reconstrucció europea, Next Generation, és un nou instrument que presenta una capacitat financera de 140.000 milions d’euros per tot Espanya, basat en reparar els danys de la covid-19 i sortir reforçats de la crisi. Per a Ramos, és important que Generalitat i Moncloa facin front comú per reclamar l’aplicació d’aquest pla que evitarà tornar a les polítiques d’austeritat.

tracking