Diari Més

Medi ambient

Concentració d'entitats ecologistes a Tarragona sota el lema 'respirar bé és un dret'

Serà aquest dissabte a la Rambla Nova convocada per Fridays for Future, Greenpeace i Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre – Ecologistes en Acció

Fragment del cartell de la convocatòria.

Concentració d'entitats ecologistes a Tarragona sota el lema 'respirar bé és un dret'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte dia 26, a les12.00 h, davant de l'OMACde la Rambla Nova de Tarragona, els grups ecologistesFridaysforFuture, Greenpeace i Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre – Ecologistes en Acció convoquen una concentració per a defensar, «el dret que tenim totes les persones per a respirar un aire net, lliure de partícules contaminants», assenyalen en un comunicat.

Els convocants aplaudeixen laconversióde Tarragona en Ciutat 30, amb la reducció de velocitat dels vehicles en la majoria de carrers. Amb tot, consideren que aquestes mesures només són el principi,«d'un conjunt d'actuacions necessàries i imprescindibles que l'Ajuntament ha de desenvolupar i aplicar: és necessari ampliar el nombre de carrils bicis existents, així com augmentar el nombre d'aparcaments bici i incentivar la compra amb bonificacions.

La convocatòria de la concentració d'aquest dissabte es fa sota el lema, 'Respirar bé és un dret'.

Els organitzadors afegeixen en el seu comunicat que aTarragona, la contaminació no tan sols prové dels vehicles i apunten cap a la presència de la indústria química. «És necessari que des de l'Administració es comencin a executar controls severs de contaminació atmosfèrica provinents del complex petroquímic», indiquen.

tracking