Diari Més

Mobilitat

Renfe recupera a l'octubre la connexió d'AVE directa entre Granada i Barcelona

Realitzarà les parades habituals en Antequera (Màlaga), Còrdova, Saragossa, Lleida i Tarragona  

Un tren de RENFE AVE a l'estació del Camp de Tarragona.

estació del Camp de Tarragona, tren. AVEEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe recuperarà a partir del pròxim 5 d'octubre el servei directe d'Alta Velocitat-Llarga Distància entre Granada i Barcelona. Des d'aquest dia circularan en sentit Barcelona-Granada i a partir del 6 d'octubre en sentit Granada-Barcelona, segons ha informat aquest divendres Renfe en un comunicat.

Els trens tindran horari de demà, amb sortides de l'estació d'Andaluces, a Granada, a les 08.15 hores, i de Barcelona Sants a les 08.30 hores. Tots dos realitzaran les parades habituals a Antequera (Màlaga), Còrdova, Saragossa, Lleida i Tarragona, i els temps de viatge es mantenen sense variació respecte als anteriors, cap a les 6 hores i 15 minuts.

La nova programació a partir d'octubre es realitzarà amb els trens acoblats, en part del recorregut, a altres trens AVE entre Andalusia i Catalunya, com és habitual en aquests trajectes.

Tots dos trens, informa Renfe, tindran horari matinal (abans de març: sortida de Barcelona a les 06.50 hores i de Granada a les 15.45 hores).

Renfe va ajustar l'oferta en tots els seus serveis el mes de març passat amb motiu de l'inici de l'alerta sanitària i el decret de l'Estat d'Alarma, però una vegada superades les restriccions de mobilitat inicials, l'oferta s'ha anat incrementant de manera progressiva.

En el cas de Granada, l'oferta actual és de quatre trens Avant Granada-Córdoba-Sevilla, quatre trens Mitjana distància Granada-Almería i dos AVE Madrid-Granada.

A ells se sumaran a partir d'octubre els dos trens AVE que prestaran servei diàriament entre Granada i Barcelona, així com l'oferta de serveis integrats amb origen o destinació la capital granadina.

Segons Renfe, mantenen un seguiment integral de la demanda de cada relació, per la qual cosa qualsevol variació a l'alça serà objecte de restabliment gradual de serveis.

tracking