Diari Més

Successos

Estabilitzat l'incendi de biomassa al moll d'Aragó del Port de Tarragona

A causa del foc, ha cremat un vehicle estacionat a la zona i una de les naus adjacents ha patit danys a la façana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona manté activat el nivell 1 del Pla d’Autoprotecció (PAU) per l’incendi que s’ha produït aquest migdia a causa del fort vent a la parva de biomassa emmagatzemada entre els Molls d’Aragó i Navarra. Aquest es troba estabilitzat i encara hi treballen tres dotacions de bombers del Parc Químic del Port de Tarragona i diversos vehicles del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunyaamb el suport per mar de dos dels cinc remolcadors del Port. Els efectius continuen treballant per extingir completament el foc i maquinària pesada treballa per escampar l’estella per tal d’evitar represes.

A causa del fum, s’han desallotjat preventivament algunes instal·lacions properes, sense cap afectació personal. A causa del foc, ha cremat un vehicle estacionat a la zona i una de les naus adjacents ha patit danys a la façana.

Des del primer moment, s’ha tallat la circulació viària als molls i s’ha aturat l’operativa marítima que es pogués veure afectada.

El Port de Tarragona ha constituït el Comitè d'Emergències que es troba operatiu al Centre de Control i Vigilància i simultàniament s’ha establert un Centre de Control Avançat al lloc de l’incendi per controlar la seva evaluació.

El passat 3 de juliol hi va haver un altreincendi al Port de Tarragona similar. També es va produir en una pila d'encenalls de fusta al moll d'Aragó del recinte portuari. Aquell cop, les altes temperatures haurien propiciatla petita combustió al entrar en contacte amb d'altres materials, com el carbó. Aquest va generarmolt de fum a causa del material sec i pel vent que bufava a la ciutat.

Efectius dels bombers en les tasques d'extinció d'un incendi al Port de Tarragona.

Estabilitzat l'incendi de biomassa al moll d'Aragó del Port de TarragonaPort de Tarragona

Incendi al Port de Tarragona.

Incendi al Port de Tarragona d'unes piles de biomassaPort de Tarragona

Imatge de la columna de fum de l'incendi.

Incendi al Port de Tarragona d'unes piles de biomassa situades en els molls d'Aragó i NavarraDiari Més

imatge de la columna de fum.

Incendi al Port de Tarragona d'unes piles de biomassaJordi Blasi

tracking