Diari Més

Tres dècades amb Los Glosters

El grup de música tarragoní ha presentat el documental ‘30 anys a la carretera’

Los Glosters amb Nando Caballero, director del documental.

Tres dècades amb Los GlostersCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja que queia de manera intermitent la tarda de divendres a Tarragona no va ser obstacle per la presentació, al Jardí de la Casa Canals, del documental Los Glosters. 30 anys a la carretera. Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra) van estar acompanyats d’un bon grapat d’amics que van assistir a la projecció en directe del documental, un treball que els músics de Tarragona confessen que és «un somni fet realitat».

Los Glosters. 30 anys a la carretera es va gravar el juny de 2019 a la Sala Zero de Tarragona, durant el concert de celebració del 30 aniversari de la banda, una formació que arrencava fa tres dècades amb el nom d’Els Pirats i es va acabar convertint en Los Glosters. El grup s’enorgulleix d’haver forjat una carrera musical centrada en cançons de beat amb arrels sixties, fet que els ha convertit en una de les formacions referents de l’escena actual, mod i pop.

El documental que van presentar el divendres ha estat produït per la Produktiva Films amb la direcció de Nando Caballero, qui es confessava «fan des de sempre» de la banda. La idea inicial, explica Caballero, era gravar el concert del 30 aniversari, però van pensar que podria ser interessant arrodonir tot aquell material amb entrevistes i testimonis de persones que han estat importants en la història del grup. «I va passar el que, de vegades, passa amb els documentals, que vas parlant amb els uns i els altres i el que havia de ser un treball sobre els Glosters va acabar convertint-se també en un documental sobre la història de l’escena musical de Tarragona, del moviment mod i de tantes altres coses més», detalla el director.

Així és com el documental recull entre altres testimonis el d’Isaac Negrié, autor del disseny que ha identificat sempre a la banda, el productor Miguel Zanón o el teclista de la banda Héctor Mir, que va venir des d’Anglaterra per a l’ocasió. També parlen Migui Rañé, de Tinglados Management, empresa que va veure néixer els Pirats. Al documental, tots els testimonis es van alternant amb cançons interpretades en directe i que el director del documental va decidir incloure de manera íntegra amb la voluntat de transmetre «la idea de concert».

El documental Los Glosters. 30 anys a la carretera ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cine de Reus, Memorimage 2020 que es farà a la capital del Baix Camp del 4 al 7 de novembre.

Després de la presentació del treball cinematogràfic, aquest mateix dimarts, 22 de setembre, Los Glosters van oferir un concert a l’Espai Palmera de Tarragona. En paral·lel, la banda està treballant en la publicació d’un LP amb tot el material del concert del 30 aniversari i resta a l’espera de la represa de l’activitat, ja que enguany tenien diversos concerts lligats amb sales d’Espanya, entre les quals Madrid i Toledo, que han estat postposats o cancel·lats.

Cartell del documental.

Tres dècades amb Los Glosters

tracking