Diari Més

Urbanisme

Tarragona aprova un paquet d'inversions per dignificar el barri de Sant Pere i Sant Pau

Entre els projectes més destacats hi ha la creació d’un complex lúdico-esportiu a l'aire lliure i la remodelació de la plaça Catalunya

Dibuix de com quedarà la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau després de l'actuació de reforma integral que es farà

Tarragona aprova un paquet d'inversions per dignificar el barri de Sant Pere i Sant PauCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un Pla de Millora per al barri de Sant Pere i Sant Pau. Les primeres actuacions se centren en la construcció d’un complex lúdico-esportiua l'aire lliure d'uns8.000 de metres quadrats en un solar, atocar del Centre d’Atenció Primària. La transformació de l'espaipermetrà celebrar activitats festives i culturals al barri. La reforma també inclou la millora de l’enjardinament per dignificar aquest espai. Es tracta d'una «demanda que ens havia fet l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i creiem que està justificada», ha asseguratel conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig.

El paquet d'inversions també inclou la remodelació de la plaça Catalunya, la qual es convertirà enun espai lúdic i verd per al veïnat.S'ampliaranles voreres laterals,es treuran la meitat de places d’aparcament centrals, es crearà unàrea de jocs infantilsi es plantarà vegetació que conformarà un petit bosc.El projecte està en fase d’aprovació, pas previ a la seva licitació i el cost és de 400.000 euros.

Passeig mirador al carrer Miquel Servet

Al carrer Miquel Servet, a la zona de Violant d’Hongria, s'ampliaran les voreres i esconstruirà un passeig mirador sobre Tarragona i el mar. El conseller Puig assegura que volen consensuar amb els veïns el projecte.

Així mateix, en breu es milloraran la visibilitat dels passos de vianants més conflictius de Sant Pere i Sant Pau. «Un tema que som conscients que preocupa als veïns i veïnes del barri», apunta el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat.

Un carril bici de 2,2 km

Finalment, el Pla de Millora incloula construcció del carril bici de 2,2 km que unirà el centre de la ciutat, entre el Campus Sescelades i Campus Catalunya. Aquest projecte ha iniciat la fase prèvia de licitació i té un cost de 500.000 euros.

Es tracta d’un tram de 2.202 metres de longitud que té un traçat que començarà a Països Catalans i va fins el pont del Francolí, a l'avinguda Roma. El vial tindrà 2,5 metres d’amplada. L’objectiu és millorar la mobilitat i la connexió entre els dos campus. Un traçat que també permetrà connectar amb més facilitat el carril bici de Ponent.

tracking