Diari Més

Jocs i apostes

La venda de dècims de la loteria de la Grossa de Nadal cau prop d'un 30 per cent

L’Euromillones pateix la falta de turisme internacional a causa de la covid

Pere Sans, amb el número de la Grossa de Nadal amb la data de naixement de la seva néta.

La venda de dècims de la loteria de la Grossa de Nadal cau prop d'un 30 per centDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) estima que en els mesos transcorreguts d’aquest any les vendes en el conjunt dels jocs que proposa han caigut prop d’un 20%, com a mitjana estatal. A Tarragona, el percentatge és similar, segons va dir Pere Sans, de l’Administració 1, localitzada a la Rambla Nova, sobretot per la baixa afluència de turistes aquest passat estiu, mentre que en barris com Torreforta les vendes també han caigut, però menys. Un motiu, la situació laboral de moltes persones afectades per la pandèmia de la covid-19, va explicar a aquesta redacció Isabel López, responsable de l’Administració 6, ubicada al Mercat de Torreforta. En comparació a finestretes localitzades al centre de la ciutat, «aquí gairebé no hi ha gent de pas ni turistes i la gran majoria de compradors són clients habituals», va dir, per afegir que «es nota que hi ha gent amb un ERTO».

Anna Beltran, de l’Administració 12, a Ramón y Cajal, va dir que confia en el fet que «les vendes de la Grossa de Nadal s’animin a partir del novembre, ja que la gent s’espera a l’últim moment». Beltran va apuntar «no sé quan han caigut les vendes, però ho han fet». Per la seva banda, Isabel Sánchez, venedora de l’Administració 11, de Baixada de Misericòrdia, va apuntar que els canvis en diferents factors provocats per la pandèmia, com la dràstica baixada del nombre de turistes que han visitat Tarragona, «es nota». Tot i estar ubicada en un punt estratègic de la ciutat, Sánchez va dir que «venem menys perquè ha vingut poc turisme». La majoria de les vendes «es fan a clients habituals», va remarcar.

Pere Sans ven loteries i jocs d’apostes des de fa molts anys al cor de Tarragona, a la Rambla Nova, lloc de pas de persones residents a la ciutat i d’aquelles que la visiten. «La baixada del turisme nacional i internacional l’he notat molt aquest estiu, així com la de grups de gent gran», va dir, per afegir que «aquest és un any atípic i no es poden fer previsions».

«En general, la venda de les diferents apostes ha baixat un 20% i la Grossa de Nadal un 30%», va dir. «La Primitiva es manté i l’Euromillones ha baixat per la falta de turisme internacional», va comentar. Sans va explicar que, en l’àmbit local, el teletreball també deixa la seva empremta. Com a exemple, va dir que «tinc un client de Torredembarra que ara treballa a casa».

Com a curiositat, Sans va comprar el número 16220 de la Grossa de Nadal, «la data de naixement de la meva néta». S’ha quedat uns dècims, però en té a la venda.

tracking