Diari Més

La futura llei contempla eliminar el cablejat a les Ciutats Patrimoni

La mesura afectarà els nuclis antics de les ciutats espanyoles amb aquest reconeixement, com Tarragona

Imatge d'arxiu on es pot observar el cablejat que recorre tots els carrers de la Part Alta.

La futura llei contempla eliminar el cablejat a les Ciutats PatrimoniCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma de la Llei del Patrimoni Històric contempla l’eliminació del cablejat en els edificis dels nuclis antics de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. Una mesura que afecta també a Tarragona i, per tant, al cablejat dels carrers de la Part Alta.

Segons va informar l’Ajuntament d’Àvila, aquesta notícia va ser traslladada ahir pel ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, al president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, durant una entrevista mantinguda per tots dos. Segons Ruiz, la del cablejat és «una polèmica que ve de fa anys». En aquest sentit, va indicar que els membres del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya fa temps que defensen que «el cablejat desaparegui dels edificis dels centres històrics». L’alcalde d’Eivissa va valorar molt positivament la notícia i va expressar la seva «esperança en què pugui contribuir a solucionar aquest gran problema per a aquestes ciutats».

En la reunió també es va posar en relleu que el Ministeri de Cultura «està disposat a tenir el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat com a punta de llança de la cultura segura», així com «un referent de la conservació del patrimoni», com a «valors que representen la Marca Espanya», va explicar Rafael Ruiz.

tracking