Diari Més

La FAVT reivindica la funció del moviment associatiu veïnal

Defensa el seu esforç no remunerat

La baralla va succeir diumenge en aquest bar, on testimonis asseguren, van volar taules i cadires.

La FAVT urgeix mediació veïnal a Campclar arran d'una baralla grupalJ.A. Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) reivindica «el treball i l’esforç no remunerat i desinteressat que es realitza des de totes les associacions i la federació pel bé comú», i ho fa com a resposta a la notícia de la nova iniciativa d’organització veïnal a Ponent al marge de les entitats ja existents.

La FAVT defensa que «la nostra línia de treball sempre ha estat la unificació de criteris i la unió per a buscar solucions amb més contundència, a més de la desvinculació ideològica o politització de l’organització que es deu únicament i exclusivament al moviment veïnal». En el comunicat, la federació reconeix que moltes associacions tenen dificultats per dur a terme les seves funcions i és precisament per aquest motiu que «creiem i entenem que és més útil a nivell social que les persones que vulguin treballar per a les millores dels barris ho facin adherint-se a aquestes per a enfortir-les i evitar els seus tancaments, i conservin la seva labor tan fonamental, i no així, sense acudir a elles, respectant com no el dret al lliure associacionisme», referint-se a la nova iniciativa per reclamar millores als barris de Ponent. El portaveu d’aquest projecte, Pedro Guerra, va explicar a Diari Més que l’objectiu de la plataforma que ara neix «és canalitzar totes les queixes dels veïns, perquè volem que algú les escolti i no ens deixin de la mà de Déu».

Finalment la FAVT, fa una crida i anima a «totes aquelles persones que desinteressadament vulguin lluitar per les millores comunes a adherir-se a les associacions i federacions, les quals són lliures en les seves reivindicacions, les ideologies o vinculacions les tenen les persones, no el teixit associatiu. A més, són auditades anualment i les dades poden ser consultades pels socis i, en alguns casos, estan a disposició pública».

tracking