Diari Més

Sanitat

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona crea la Unitat de Dolor Agut

Permetrà la prevenció, avaluació i tractament de pacients hospitalitzats amb dolors intensos

Entre un 30 i un 75% dels pacients sotmesos a una intervenció quirúrgica experimenten Dolor Agut Postoperatori.

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona crea la Unitat de Dolor AgutCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha creat una Unitat de Dolor Agut (UDA), especialitzada en la prevenció, avaluació i tractament de pacients hospitalitzats amb dolor agut, de moderada-elevada intensitat i de difícil control. Aquesta estàliderada pel Servei d'Anestèsia i supervisada per la Cap de Servei. També hi participen activament tots els membres de l’equip, residents i infermeres del Servei d'Anestèsia, Reanimació i Unitat del Dolor.

S'hacreat un Comitè de Dolor amb una estructura multidisciplinària basada en el treball en equip de múltiples serveis hospitalaris entre ells el Servei d'Anestèsia, Reanimació i Unitat del Dolor Crònic, infermera d'Anestèsia-Unitat del Dolor, la infermera referent sistemes d'informació, Servei de Farmàcia, representants de Serveis Quirúrgics, així com representació de la Direcció Mèdica i d'Infermeria.

Per a optimitzar el maneig terapèutic dels pacients post-operats, la UDA aporta estratègies d’analgèsia multimodal (combinació de tractaments analgèsics farmacològics) amb tècniques mínimament invasives d’anestèsia (bloqueig loco-regional), basades en una atenció especialitzada, personal i continuada.

Tot i que inicialment la UDA dona suport a un nombre limitat d'especialitats quirúrgiques, l'objectiu és atendre, de manera progressiva i transversal, qualsevol pacient que realitzi una consulta.

Tractament DAPO

Malgrat els múltiples avanços terapèutics que han sorgit durant els últims anys, el dolor continua tenint una alta prevalença en els pacients hospitalitzats. Entre un 30 i un 75% dels pacients sotmesos a una intervenció quirúrgica experimenten Dolor Agut Postoperatori (DAPO) de moderada a elevada intensitat.

El tractament del DAPO aporta múltiples beneficis com: un confort i satisfacció al pacient, una menor morbimortalitat postoperatòria (infeccions, problemes en la cicatrització, sobre-infeccions respiratòries, trombosis, etc.), una recuperació funcional precoç i menor risc a desenvolupar dolor crònic.

tracking