Diari Més

Política

Ciutadans Tarragona presentarà una moció per fer un pla contra l'ocupació il·legal

En el ple de dimarts es farà efectiva la retirada de la medalla de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I

Imatge del ple de Tarragona d'aquest dijous, 17 d'octubre.

El ple de Tarragona rebutja denegar el pla de la BudelleraAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona portarà al ple de dimarts dia 29 una moció per l’elaboració d’un pla municipal contra l’ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat. Segons exposa la formació taronja, «els delictes d’ocupació d’edificis i habitatges, qualificats d’usurpació i tipificats en el Codi Penal com utilització d’immobles aliens sense autorització, amb violència o sense, han experimentat un elevat creixement durant els últims anys a Tarragona». A més de l’elaboració del pla, Cs proposa «posar en marxa les mesures que siguin necessàries per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’ocupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris» i «elaborar un cens d’habitatges ocupats de forma il·legal a Tarragona, on s’indiqui el tipus d’ocupació (per a fins delictius o per necessitat), i dur a terme el seguiment de les mateixes», entre d’altres.

Per altra banda, Ciutadans també la redacció d’un pla de gestió del risc de l’arbrat urbà de Tarragona. Segons els taronges, «cal fer una revisió visual periòdica dels arbres i palmeres de la via pública i jardins municipals. Amb aquestes revisions es coneix quin és el seu estat estructural i la seva vitalitat i detectar així les situacions de risc previsibles i prendre les mesures adients». En aquest sentit, proposaran també «establir de manera immediata les mesures de prevenció i senyalització que redueixin el risc a les persones, com és el cas de tancar l’accés als parcs els dies de forts vents i altres situacions de risc previsible».

A més de les mocions de Ciutadans, també n’hi ha dues presentades per la CUP. Una pel màxim aprofitament dels espais de la ciutat per a la programació d’actes culturals durant tot l’any a Tarragona i l’altra per tal d’homenatjar Juan Gabriel Rodrigo Knafo, el darrer tarragoní mort pel franquisme. A més, hi ha una moció conjunta entre la CUP, Cs i Junts per Tarragona per dignificar, conservar i divulgar el patrimoni modernista de la ciutat de Tarragona.

Finalment, en el pròxim plenari de dimarts es farà efectiva la retirada, per part de l’Ajuntament de Tarragona, de la medalla d’honor de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I.

tracking