Diari Més

Els voladors de Santa Tecla impregnaran d'olor de pólvora els racons de Tarragona

A les 17 hores s’obrirà la Catedral perquè els tarragonins honorin la seva patrona

Façana de la Catedral de Tarragona i el campanar.

Catedral de Tarragona i el campanarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la impossibilitat de celebrar el tradicional correfoc a causa de les limitacions que imposa la covid-19, els grups de foc i les colles de diables de Tarragona posaran avui, a les 21 hores, el seu toc pirotècnic a aquestes festes de Santa Tecla disparant, des de diferents balcons de la ciutat, els voladors.

La diada de festa major, però, comptarà amb fins a 18 actes més, entre els quals destaquen l’emissió per TAC12 dels balls parlats dels Diables de Tarragona, a les 11.30 hores, el del Ball d’en Serrallonga de Tarragona, a les 13.30 hores, i el de Dames i Vells, a les 15.30 hores.

Per altra banda, la Catedral acollirà, a les 10 del matí, l’Ofici de Santa Tecla, presidit per l’arquebisbe Joan Planellas, i que començarà amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major.

La jornada, però, començarà, com no podia ser d’altra manera, amb el toc de les matinades per part de les diferents colles gralleres de la ciutat a les 7 hores. A les 17 hores s’obrirà la Catedral perquè els ciutadans de Tarragona honorin la seva patrona i, a la mateixa hora, El Pot Petit en concert per animar i fer gaudir als més petits.

Per altra banda, demà, dia 24, serà la jornada de cloenda d’aquesta festa major. Serà el torn dels balls parlats dels Diables de Tarragona, novament, a les 11.30 hores, del Ball de Gitanes a les 15.30 i, del Ball dels Pastorets a les 17.30 hores. Tots es podran veure per TAC12. A les 19 hores, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona durà a terme al seu local Els Pilars Liles, un col·loqui audiovisual per repassar els pilars caminant de la seva història. Per finalitzar les festes, a les 22 hores i en un punt indeterminat de Tarragona hi haurà la Tronada Final de Festa Major.

tracking