Diari Més

Un exèrcit de nens al rescat del Seguici

Més de dues mil persones ja han jugat al joc en línia ‘Operació Salvem el Seguici’

Jordi Salvadó i Joan Carles Blanch, creadors del joc.

Un exèrcit de nens al rescat del SeguiciOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vet aquí que un home molt i molt malvat, elegantment vestit i armat amb una aspiradora d’una gran capacitat xucladora, ha passat per Tarragona amb la intenció d’aspirar tots els elements del Seguici i deixar la ciutat sense festes de Santa Tecla. Però quan està a mig fer, se li planta al davant el Magí de les Timbales disposat a defensar a peu i a cavall el seu estimat Seguici.

Aquest enfrontament clàssic entre malvat i heroi és el punt de partida del joc en línia Operació Salvem el Seguici, una iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona que està sent un dels grans èxits de la festa d’enguany.

Auriga Serveis Culturals és l’empresa que va rebre l’encàrrec d’idear i desenvolupar el joc. «Durant el confinament havíem fet un joc en línia per al Museu d’Art Modern, i des de l’Ajuntament ens van dir que estaria bé fer alguna cosa similar per Santa Tecla relacionada amb el Seguici», explica Jordi Salvadó, un dels socis d’Auriga. El primer que va fer va ser posar-se en contacte amb l’il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch, a qui havia conegut arran de la publicació de l’Atles històric i il·lustrat del Port de Tarragona que Blanch va fer l’any passat.

«De seguida vaig pensar que les il·lustracions havien de ser el més realistes possibles, però amb un caire còmic una mica desenfadat, amb colors molt xulos i que s’assemblessin el més possible als elements originals», explica Blanch. El resultat són prop de trenta il·lustracions del Seguici més el carismàtic Lord Daison, el dolent de la història que, segons detallen els seus creadors, està sent tot un èxit: «És un personatge que està agradant molt». Tant, que alguns tarragonins ja li han imaginat tota una biografia, fins al punt que hi ha qui assenyala que algú amb tan males intencions només pot ser fill de la ciutat de Reus.

Més enllà de les anècdotes, la realitat és que la proposta està tenint una rebuda molt bona, i des que es va presentar, l’11 de setembre, ja hi han jugat més de 2.300 persones.

Operació Salvem el Seguici és un joc que, d’entrada, estava pensat per als nens i nenes, però la realitat és que han sigut molts els adults que també s’han volgut posar a prova. El joc està formulat de manera que cal anar superant reptes per aconseguir un codi de colors que permeti alliberar el Seguici, presoner a l’interior de l’aspiradora de Lord Daison. Cada prova funciona segons el sistema d’assaig-error i, per tant, es pot tornar a començar tantes vegades com calgui fins a superar el repte.

Operació Salvem el Seguici està penjat a la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona. Vista la bona acollida de la proposta, els seus creadors expliquen que els ronda pel cap fer alguna cosa més en aquesta mateixa línia o seguir treballant amb aquestes il·lustracions. El destí final del joc passades les festes no està concretat, però ambdós coincideixen en assegurar que és un actiu que pot tenir vida més enllà de Santa Tecla.

tracking