Diari Més

Veïnal

Ponent s'organitza, al marge de les AAVV, per defensar millores en tots els barris de Tarragona

Representants d’una iniciativa popular comencen tràmits per convertir-se en entitat de dret i anuncien que hi haurà mobilitzacions «com més aviat millor»

Estat d'uns dels passos de vianants denunciat pel col·lectiu que encapçala Guerra.

Ponent s'organitza, al marge de les AAVV, per defensar millores en tots els barris de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una iniciativa popular nascuda per reivindicar millores a Ponent i que va començar a Torreforta s’està estenent a tots els barris d’aquesta zona del terme municipal de Tarragona. Pedro Guerra, portaveu del projecte, va manifestar ahir dilluns a aquesta redacció que «ja hem iniciat els tràmits per convertir-nos en una associació legal». Fins ara, han fet arribar les seves reivindicacions mitjançant les xarxes socials signant Recuperemos nuestros barrios. L’objectiu és canalitzar «totes les queixes dels veïns, perquè volem que algú les escolti i no ens deixin de la mà de Déu», va dir Guerra, en referència a crítiques velades dirigides a l’Ajuntament de Tarragona. «No pot ser que demanem millores des de fa dos anys i tot segueixi igual», va dir.

Per altra banda, Guerra va anunciar que «preparem butlletes amb les nostres reivindicacions per anunciar una mobilització, de la qual l’únic que ens falta és la data». No obstant això, el portaveu d’aquest moviment va afegir que «la volem fer com més aviat millor».

Guerra va anunciar que el moviment veïnal que s’està gestant des de fa mesos ja s’ha fet extensible a barris com «Riuclar, Parc Riuclar, la Floresta, Bonavista, la Granja, Icomar, Campclar i el Pilar», a més del de Torreforta, que ha estat el punt de partida.

La futura entitat encara no té nom, però Guerra té molt clar que els impulsors «no volem que sigui una nova associació de veïns i sí un moviment veïnal al marge dels partits polítics». Considera que les ja tradicionals «no tenen les mans lliures del tot, entre altres motius perquè depenen de les subvencions de l’Ajuntament». «Aquest no és el nostre cas i el que volem és fer el que estigui a l’abast amb els nostres mitjans». Guerra va afegir que «estem cercant representants d’altres barris de Ponent per tenir presència en tots», i es va mostrar satisfet pel fet que «ja els tenim en la gran majoria d’aquests».

«Falta vigilància i neteja»

Entre les moltes reivindicacions que el col·lectiu fa des de fa mesos i, fins i tot, anys, destaquen la «falta de vigilància i de neteja», va comentar Guerra. El portaveu del moviment va explicar el cas dels contenidors de la brossa que hi ha en les proximitats de la Salle Torreforta. «La setmana passada van començar les classes al col·legi i els dos punts de recollida que hi ha fan mala olor, perquè es netegen poc, quan els alumnes estan amb les finestres de les aules obertes perquè estiguin airejades, com es recomana per combatre la pandèmia de la covid-19», va explicar. Guerra va afegir que «el passat cap de setmana hi va haver tensió al barri per un conflicte que va acabar amb agressions». Va ser «una mostra més de la inseguretat que hi ha als barris de Ponent i que reivindiquem una vegada més», va apuntar.

Altres peticions que han fet membres del col·lectiu fan referència a aspectes urbanístics que, «si es fan amb sentit comú, no suposarien un problema». En aquest sentit, va dir que «fa dos anys que demanem que pintin passos de vianants a Torreforta, ho fem mitjançant l’aplicació Epp! de l’Ajuntament, però ningú ho fa res i tenim la sensació que només prenen nota». Guerra també es va mostrar crític «amb la gran quantitat de fanals que hi ha al mig de voreres molt estretes, amb la qual cosa no pot passar una persona amb un carret de nen petit o amb cadira de rodes, i dificulta que ho faci qualsevol persona perquè l’espai és molt reduït».

Estructures de l'enllumenat al mig d'una vorera.

Ponent s'organitza, al marge de les AAVV, per defensar millores en tots els barris de TarragonaCedida

tracking