Diari Més

La restauració se sent perjudicada per la restricció d'accés a la Part Alta de Tarragona

Els professionals consultats desconeixien la mesura adoptada per l’Ajuntament per evitar aglomeracions

Un senyal posat ahir a la tarda anuncia la restricció d'aparcar el vehicle a la Rambla Vella per espai d'unes hores.

La restauració se sent perjudicada per la restricció d'accés a la Part Alta de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona va sorprendre ahir tothom anunciant que, a partir de les 20 hores i fins a les 6 hores del matí, des d’aquest dilluns i fins al dia de Santa Tecla, restringia l’accés de persones a la Part Alta i als aparcaments dels voltants –Saavedra, Torroja i Avinguda de Catalunya– als clients no abonats, i suspenia les places destinades a vehicles a la Rambla Vella i Via de l’Imperi en horari nocturn coincidint amb les festes de Santa Tecla. El motiu es fonamenta en la voluntat d’evitar grans aglomeracions de persones en els carrers del barri. Restauradors de la Part Alta consultats per aquesta redacció van assegurar que, de manera oficial, no tenien constància de la mesura, que l’única informació els havia arribat pels mitjans de comunicació i molts tenien un desconeixement absolut. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va manifestar «qui busqui festa, no la trobarà», i fa fer esment de la mesura adoptada. Ho va dir a l’emissora municipal Tarragona Ràdio.

A mitja tarda d’ahir es van posar cartells anunciant les restriccions, només unes hores abans d’entrar en vigor la decisió adoptada pel govern municipal amb la voluntat de millorar la seguretat en el barri que, tradicionalment, acull la majoria dels actes de Santa Tecla, i evitar grans concentracions de gent. La Guàrdia Urbana va muntar un dispositiu per controlar l’accés de persones. El president de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, va manifestar a aquesta redacció «m’he assabentat per la premsa» i «penso que la mesura perjudica el nostre sector». Escribano es va mostrar fins a cert punt comprensiu amb la decisió de l’Ajuntament, tot i dir que va ser «improvisada» i que, «probablement, la va adoptar per imatges de vídeos que han circulat aquests dies amb aglomeracions de persones a la nit en espais com la plaça dels Sedassos». Escribano va subratllar que «entenem la mesura, però ens causa un perjudici econòmic» que s’afegeix a la crisi que travessa el sector a causa de la pandèmia de la covid-19. En opinió del representant de l’associació d’hostalers, «la mesura s’hauria d’haver pensat abans». A més, va afegir que «aquest any l’Ajuntament no ens ha fet arribar el Ban municipal anunciant les mesures a aplicar durant les festes», com ha succeït en anteriors edicions de Santa Tecla.

A primera hora de la tarda, membres de l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) també desconeixien la decisió municipal de restringir l’accés al barri. Astrid Schön, d’El Llagut, va comentar a aquest mitjà que «no ens han comunicat res, no tenim informació, i seria un detall poder avisar els nostres clients que aquests dies tindran problemes per aparcar el seu vehicle». «Els clients no entren a les xarxes socials per saber si podran o no utilitzar els aparcaments de la zona», va apuntar. Ahir dilluns la major part dels restaurants de la Part Alta estaven tancats per descans del personal.

Un treballador d’Àpats Quattros també va dir que desconeixia l’existència de la mesura, mentre que un de La Cucafera va afirmar que «és la primera notícia». En cap cas van poder valorar els efectes que podria tenir la decisió de l’Ajuntament en la recaptació. Qui sí que ho van notar van ser els establiments que venen productes alcohòlics a altes hores de la nit, ja que no ho van poder fer.

L’absència de les activitats més populars i tradicionals de les festes, que sempre atrauen milers de persones d’altres ciutats, han fet que, fins ara, Santa Tecla es visqui a un ritme diferent. No obstant això, el passat cap de setmana es van produir concentracions de persones allunyades de les mesures de seguretat.

tracking