Diari Més

Municipal

El Mercat Central de Tarragona recupera l'antiga bàscula adquirida l'any 1956

Està situada a la parada de degustació i la intenció és que en un futur tothom la pugui utilitzar

La peça era una màquina automàtica que tenia capacitat per pesar des d'1,5 a 150 quilograms.

El Mercat Central de Tarragona recupera l'antiga bàscula adquirida l'any 1956Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central ha recuperat la bàscula original que va ser adquirida per l’Ajuntament de Tarragona l’any 1956. El paradista i aficionat a les antiguitats Jaume Pedascoll ha participat en la recuperació de la peça. Aquesta s’utilitzava per repesar els productes sempre que hi havia algun dubte entre majoristes i comerciants. Va estar operativa fins ben entrada la dècada dels setanta i ara, després de gairebé mig segle, ha tornat al Mercat Central.

La bàscula ja es pot veure a la parada destinada a degustació i la intenció és que en un futur tothom que ho desitgi en pugui fer ús. De moment, seguint les recomanacions sanitàries, restarà com a mostra expositiva.

La peça, adquiria per 16.500 pessetes, era una màquina automàtica que tenia capacitat per pesar des d’1,5 a 150 quilograms. Va ser creada per l’empresa barcelonina Arisó Moix i, un cop comprada, es va instal·lar a la caseta de l’agutzil, ubicada a l’esquerra de l’entrada principal del Mercat Central.

A finals dels anys setanta, la bàscula es va traslladar a les càmeres frigorífiques del soterrani de mercat. A partir d’aquell moment, només la utilitzaven els paradistes quan es descarregava la mercaderia. Anys més tard, ja en desús, es va traslladar al magatzem del Mercat de Torreforta.

tracking