Diari Més

Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta i eliminarà aparcaments per evitar aglomeracions

Les mesures comencen aquest dilluns a la tarda i s’estendran fins al dia de Santa Tecla

El despreniment s'ha produït al Portal del Roser.

Es desprèn una pedra de la Muralla al Portal del RoserGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona restringirà l’accés a la Part Alta per evitar festes alternatives per Santa Tecla. Segons ha explicat l'alcalde, Pau Ricomà, undispositiu de control de la Guàrdia Urbana impedirà que la gent es concentri al nucli històric. «Qui busqui festa no en trobarà», ha afirmat Ricoma alprograma Tarragona 100x100 de Ràdio Ciutat de Tarragona. Des del consistori, restringiran l'aparcament, impediran el consum de begudes a la via pública i prohibiran l'obertura dels negocisde venda de productes de consum a partir de les 22 hores.

Segons Ricomà, l’aforament de la Part Alta ha de ser limitat per impedir aglomeracions de persones. «El primer Amparito Roca ja no sonarà precisament per evitar la festa. Santa Tecla està sent i serà aquests dies una festa segura», ha subratllat.

Una de les principals preocupacions de l’Ajuntament de Tarragona, ha estat compatibilitzar els actes de la celebració de Santa Tecla amb la seguretat de les persones que hi participen, davant el risc de contagi de la covid-19. És en base a aquesta seguretat que s’han limitat els actes oficials, s’han establert les oportunes mesures de seguretat, i s’ha prohibit qualsevol acte que no estigui inclòs en el programa oficial.

Des del consistori, asseguren que han observat com aquests diesun sector important de població, i fins i tot de persones d’altres poblacions veïnes, han cercat algun element festiu o d’entreteniment a la Part Alta de Tarragona en motiu de les festes. Això ha provocat aglomeracions no desitjades, sobre tot en horari nocturn.

Per tal d'evitar-les, «calen doncsmesures urgents que impedeixin aquestes concentracions, per possibilitar un correcte funcionament dels actes previstos per Santa Tecla, que al mateix temps, no suposi un increment del risc de contagi davant covid-19», apunta l’alcalde.

Per aquest motiu es restringirà l’aparcament en les zones d’influència o proximitat a la Part Alta de Tarragona i s'imperdiràel consum de qualsevol tipus de beguda a la via pública. A més a més, prohibiran l’obertura de negocis de venda de productes de consum a partir de les 22.00 hores.

Restricccions d’aparcament a la Part Alta

L’Ajuntament no permetrà que s’aparqui al carril de Rambla Vella i Via de l’Imperi (que a partir de les 20.00h. serveix d’aparcament). També s’ha decretat que als pàrquings municipals de Saavedra i Torroja, a partir de les 20.00h. i fins les 06.00h- només puguin deixar els cotxes els abonats. Aquestes mesures comencen avui a la tarda i s’estendran fins al dia de Santa Tecla amb l’objectiu d’evitar una concentració elevada de persones a la Part Alta, coincidint amb els dies tradicionalment que mou més gent les festes.

tracking