Diari Més

Plantes i flors a Misser Nogués per iniciativa dels veïns de la zona

Les accions  es van començar a fer abans del 20 de maig

Imatge que oferia ahir diumenge aquest racó del barri.

Plantes i flors a Misser Nogués per iniciativa dels veïns de la zonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vint-i-set torretes amb plantes i flors decoraven avui diumenge la placeta que hi ha en la confluència dels carrers Misser Nogués i Escrivanies Velles. L’aspecte d’aquest espai de la Part Alta ha canviat des que la primavera passada un veí de la zona, Antonio, va decidir posar plantes i flors per aportar vida i color a aquest entorn. Persones residents en els carrers dels voltants van considerar que la iniciativa d’Antonio era molt positiva i, des dels inicis, són molts els veïns que hi col·laboren.

Per desgràcia, el nombre de torretes va variant, «perquè hi ha gent que se les emporta», fet que «no entenc per què passa», va lamentar Antonio, qui va remarcar que el canvi visual d’aquest espai «és gràcies als veïns, que porten plantes, i jo m’encarrego de regar-les i tenir cura d’aquestes». Algunes de les persones que participen de l’experiència «em donen vint euros perquè compri terra o torretes per posar més plantes i mantenir aquesta zona bonica com està ara».

Part de les vint-i-set torretes estan a terra i altres penjades a la tanca metàl·lica de protecció i que dona a un solar amb presència de restes romanes i medievals, al qual s’accedeix pel carrer Civaderia. En el mur, la gent ha escrit frases com «L’habitatge és un dret» o «El mar meravellós m’enlluerna els ulls», i ha pintat flors, animals, el mar, una lluna i, fins i tot, un paraigua, deixant anar la imaginació. Antonio va lamentar el fet que hi ha persones que deixen bosses plenes de brossa a tocar de les torretes amb les plantes.

Els veïns de la zona mantenen converses amb músics de carrer perquè un dia a la setmana ofereixin el seu art en una placeta que en pocs mesos ha passat de ser un espai gairebé impersonal a un lloc on gaudir de la presència de la natura encara que sigui en torretes.

tracking