Diari Més

Educació

Les PAU de setembre comencen sense incidències per a 4.200 estudiants catalans

Els exàmens a Tarragona es faran aquest dilluns, demà i el divendres, ja que els dies 23 i 24 són festius

Pla obert de diversos estudiants examinant-se de les PAU en el Palau Firal de Girona el 21 de setembre

PAU de setembre, Girona, estudiantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 4.240 estudiants han començat aquest dilluns les proves d'Accés a la Universitat (PAU) de setembre, que seguiran les mateixes mesures de seguretat i prevenció que es van aplicar a les PAU del passat mes de juliol per evitar contagis de la covid-19.

Els exàmens es faran aquest dilluns, dimarts i divendres a 37 tribunals ordinaris (15 més que en la convocatòria extraordinària de 2019) ubicats a Barcelona (22), Bellaterra (6), Girona (4), Lleida (2) i Tarragona (3 ), ha informat la Secretaria d'Universitats (SUR).

Del total d'alumnes inscrits, 1.260 s'examinen a la Universitat de Barcelona; 860 a la Universitat Autònoma de Barcelona; 792 a la Universitat Politècnica de Catalunya; 365 a la Universitat Pompeu Fabra; 418 a la Universitat de Girona; 243 a la Universitat de Lleida i 302 a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

La major part dels estudiants, 2.319 (un 55%), es presenta a les proves de la fase general i a algun dels exàmens de la fase específica, mentre que 1.921 faran només exàmens de la fase específica. D'aquests, 1.437 són estudiants procedents de Batxillerat i 484 de Cicles Formatius de Grau Superior.

Dels 2.319, un 80% són estudiants que es presenten a les PAU per primera vegada i un 20% repeteixen la prova per millorar nota, segons la SUR.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 8 d'octubre al portal accesuniversitat.gencat.cat i en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions. La preinscripció universitària tindrà lloc els dies 8 i 9 d'octubre.

Atès que el procés de matriculació i d'incorporació a la universitat dels estudiants que facin les proves al setembre es pot retardar, el Consell Interuniversitari de Catalunya va acordar amb les universitats facilitar l'adaptació de l'inici de curs als estudiants que s'incorporen més tard, un cop realitzada l'assignació de places, ha indicat la SUR.

D'altra banda, un total de 814 estudiants es presentarà a la Prova d'Aptitud Personal per accedir als estudis d'Educació infantil i primària aquest divendres 18 de setembre i els resultats també es publicaran el 8 d'octubre.

tracking