Diari Més

Instal·lacions esportives

La piscina olímpica de l'Anella estarà climatitzada a principis de 2021

La pandèmia ha endarrerit una actuació que havia d’estar enllestida a finals d’aquest estiu

La climatització permetrà utilitzar la piscina tot l'any.

La piscina olímpica de l'Anella estarà climatitzada a principis de 2021Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat ja les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa per climatitzar la piscina olímpica Sylvia Fontana de l’Anella Mediterrània. L’actuació es va licitar a finals del mes de febrer i el termini de presentació d’ofertes acabava a principis de març.

L’esclat de la pandèmia de la covid-19, però, va obligar a aturar un projecte que estava previst que fos una realitat abans que acabés aquest estiu. Així doncs, i tenint en compte que la durada estimada de les obres serà d’entre 3 i 4 mesos, la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Mary López, espera «poder obrir la piscina a principis de 2021». Ara mateix s’està planificant l’inici de les obres.

L’espai és a l’aire lliure i, per tant, actualment només està obert al públic durant l’estiu, quan fa bon temps. «Enguany vam obrir-la el 15 de juny i el dia 4 d’octubre la tancarem», comenta López. Amb el projecte, però, s’espera poder treure més rendiment a la instal·lació. «Aquesta caldera permetrà escalfar l’aigua de la piscina exterior Sylvia Fontana i així podrem fer-ne ús durant tot l’any, el que permetrà que es beneficiïn els nostres esportistes locals i els professionals d’altres països», afegia l’edil d’ERC.

A més, el consistori també considera que aquest projecte és important pels nadadors professionals de primer nivell nacional i amb participació a nivell internacional de la zona, «on hi ha més de cinc clubs que poden ser usuaris d’aquestes instal·lacions per poder entrenar així en les condicions on després competiran», s’indica en el projecte, en el qual també es destaca que, juntament amb la del Club Natació Reus Ploms, és l’única d’aquestes dimensions –fa 50 metres de llarg– preparada per a l’alta competició a tota la província de Tarragona.

Per altra banda, López destaca l’aposta per la sostenibilitat amb aquesta caldera, ja que la biomassa és un tipus d’energia renovable. Amb aquesta caldera s’espera també aprofitar la calor per les instal·lacions interiors, com ara la piscina coberta i el gimnàs.

Les obres s’han adjudicat, finalment, per un import total de 227.072,15 euros a l’empresa COMET MARTÍNEZ BOIX, SL. Es tracta de la guanyadora de les cinc companyies presentades al concurs.

tracking