Diari Més

La Festa per a Tothom s'adapta a la Covid-19

La iniciativa es trasllada enguany a tres residències de persones amb discapacitat de Tarragona

Moment de la intervenció d e l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà.

La Festa per a Tothom s'adapta a la Covid-19Laia Marín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada mes de setembre, per Santa Tecla, els tarragonins i tarragonines amb discapacitat gaudeixen de les festes a través de Festa per a Tothom, la fórmula inclusiva que permet a aquestes persones poder gaudir també dels actes festius. La manca d’actes habituals enguany no ha deixat als protagonistes de cada penya sense festa, ja que aquesta s’ha adaptat i es trasllada a tres residències de Tarragona.

La residència Estela va ser escenari la tarda de dissabte de l’inici dels actes commemoratius del 30è aniversari de Festa per a Tothom. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va assistir a l’acte i va manifestar que «avui és un dia d’agraïment a tota la gent que ha fet possible aquests 30 anys de Festa per a Tothom».

L’acte va comptar també amb la companyia de la geganta Frida, la primera geganta de Tarragona adaptada al seu ús per persones amb cadira de rodes, que va ballar al ritme de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els impulsors de la iniciativa van ensenyar als residents de l’Estela com funciona la Frida. Per finalitzar l’acte, l’alcalde Ricomà, acompanyat de la regidora de Serveis Socials del consistori, Carla Aguilar, així com les altres autoritats presents, representants de Dow Chemical i de la Xarxa Santa Tecla, van obsequiar els residents amb una caixa amb elements festius, de Festa per a Tothom i d’altres, que permeti als seus receptors gaudir i reviure la il·lusió amb què normalment viuen les festes de Santa Tecla. Els pròxims dies 21 i 22, Festa per a Tothom es traslladarà a la Muntanyeta i Sant Salvador.

La iniciativa Festa per a Tothom tindrà també presència activa durant la lectura del Pregó de Santa Tecla, de demà dimarts 21 a càrrec de l’actriu tarragonina Agnès Busquets. Per això, a la plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu.

Instant del ball de la geganta Frida.

La Festa per a Tothom s'adapta a la Covid-19Laia Marín

tracking