Diari Més

Guardons

Els Premis Ones recorden les víctimes del virus de la covid-19

Es van atorgar 12 reconeixements i mencions

Juárez durant la seva intervenció en la gala de premis.

Els Premis Ones recorden les víctimes del virus de la covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Tarragona va acollir el passat divendres la 26a edició dels Premis Ones, en una cerimònia clarament marcada per la covid-19. No només per les mesures de seguretat que cal prendre en aquesta nova normalitat, sinó també perquè es va recordar a totes les víctimes del virus. El president de Fundació Mare Terra, organitzadora dels premis, Ángel Juárez, va dedicar la gala a la seva mare, que va morir per la covid-19. Es va fer un minut de silenci per totes les víctimes i Juárez va reclamar, una vegada més, justícia i dignitat i depuració de responsabilitats.

Es van atorgar 12 reconeixements i mencions a persones i entitats que dia rere dia lluiten per transformar el món. La gala conduïda pel periodista Juan Carlos Ruiz, i per la degana de la URV, Iolanda Tortajada, va començar fent un homenatge a Ernesto Cardenal, posant-li el seu nom a un premi. El Reconeixement de la RIET Ernesto Cardenal el va rebre el pianista Cecilio Tieles. L’altre toc musical de la gala el donà el rumberu Sicus Carbonell, que va rebre un premi i va animar la cerimònia amb una actuació. A banda d’ells, també va poder participar i recollir el seu guardó l’escriptora Nadia Ghulam, la qual va emocionar tot el públic, i la directora de les Fires BioCultura, Ángeles Parra. Els Premis Ones de Mediterrània també van haver de lamentar l’absència d’alguns reconeguts, a causa de la situació global, com la costa-riquenya Grethel Aguilar, presidenta de la UICN, el periodista Jon Sistiaga, i el lluitador contra la caça d’animals furtius, José Ma Galán.

Tampoc van faltar els reconeixements entitats tarragonines, com són l’ADT i l’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors. Vila-seca va recollir el Premi Sirusa pels bons nivells de recollida selectiva.

tracking