Diari Més

Religió

El Centre de Culte Islàmic de Sant Pere i Sant Pau supera el darrer tràmit per poder obrir

La comissió municipal de Territori aprova el Pla Especial que regula la seva implantació

Imagen del local del Bloque Sant Andreu donde finalmente se instalará el centro cultural y de culto de la Comunidad Islámica Assalam

La mesquita islàmica de Sant Pere i Sant Pau s'aprovarà en el ple del dia 29Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Culte promogut per la Comunitat IslàmicaAssalama Sant Pere i Sant Pau ha superat el seu pas per la comissió informativa de Territori, que ha aprovat el pla especial que en permet la implantació.

Han votat a favor del pla especial els grups municipals d'ERC, En Comú Podem, la CUP i Ciutadans. El PSC i Junts per Tarragona s'han abstingut i l'única formació que s'ha posicionat en contra ha estat el PP.

Segons que ha comunicat el consistori, per boca del conseller de Territori, Xavier Puig, «es tracta d'una activitat privada que compleix amb la normativa urbanística que va promoure i aprovar l'ajuntament l'any 2016: demanem responsabilitat», i afegia que Tarragona és una ciutat plural, «on hem de conviure persones de totes les confessions i creences».

Aquest nou centre de culte no ha estat mancat de polèmica a causa de l'oposició que van expressar en el seu moment alguns col·lectius veïnals i també grups d'extrema dreta que fins i tot van intentar promoure mobilitzacions que no van reeixir.

El nou espai de culte islàmic estarà ubicat a uns baixos del carrer de l'Edifici Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau, que forma part dels habitatges de la CooperativaTarracoi té un aforament per a 71 persones.

tracking