Diari Més

Successos

Dos robatoris a Cala Romana desfermen la por i la indignació entre els veïns

Dues entrades a dos xalets quan l’enllumenat públic estava apagat per les pluges provoca el malestar a una urbanització cansada dels fets delictius

Imatge d'arxiu d'un dels accessos a la urbanització.

Dos robatoris a Cala Romana desfermen la por i la indignació entre els veïnsRS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Cala Romana es trobaven, dissabte passat, a les fosques un cop més després de la tempesta de divendres passat. Des de fa anys, quan plou s’apaga l’enllumenat i, si no s’avisa a SECE, la llum no torna. Al voltant de les 21.10 hores, alguns veïns del carrer Bon Recer van sentir un gran soroll en un dels xalets d’aquest carrer i van avisar els Mossos que es podria tractar d’un robatori en un dels habitatges d’aquest carrer. L’enllumenat estava s’apagat i era fàcil que, per enèsima vegada, s’estigués cometent un fet delictiu en un dels habitatges de la urbanització. El grup de WhatsApp bullia: uns deien que havien sentit el soroll i altres es queixaven que, una vegada més, es produís una situació massa repetitiva en els últims tres mesos. El xalet no està habitat tot l’any, pel que els seus propietaris no estaven en aquell moment a l’interior del mateix.

Una patrulla de Mossos va arribar a les 21.36 hores i només van poder certificar que els lladres havien rebentat la porta del xalet trencant tota la part central de la mateixa i que havien entrat a l’habitatge. Ni rastre dels delinqüents. Són ràpids i saben el que triguen les patrulles policials.

Quan els Mossos havien marxat, van indicar que s’havia produït un altre acte delictiu al carrer Terra Ferma, en un xalet que en aquell moment els seus propietaris també estaven absents. Bon Recer i Terra Ferma són els carrers en què s’han comès més fets delictius. Sembla que les preferències dels lladres va per carrers o les tenen més estudiades. Ningú entén, a Cala Romana, que l’Ajuntament no prengui mesures per evitar que un barri que paga l’IBI més alt de la ciutat tingui tal nombre de fets delictius i les patrulles policials no s’hi acostin. Tampoc entenen que l’Ajuntament els prometés càmeres de seguretat i no s’hagin instal·lat o que l’enllumenat públic sigui un desastre i quan es diu a SECE i se’ls interroga sobre les causes per què es produeixin tantes apagades la resposta sigui que «l’aigua i la llum no es porten bé».

«Cinc vegades en un mes», diu un veí que li han entrat o han intentat entrar a casa seva Un altre indica que, «a mi, m’ho van robar tot fa un temps i ja no tinc res de valor a casa». Ningú està segur, fins i tot s’han plantejat contractar vigilància privada, però el cost es dispara.

De la por es passa a la indignació quan parles amb ells, tots creuen que, si les càmeres estiguessin instal·lades, el nombre de fets delictius baixaria i que, si les forces de seguretat fessin més rondes, es posarien un major nombre de traves als delinqüents. «Pots veure vehicles policials davant d’un bar que es troba al costat d’una gasolinera situada a uns dels accessos a Boscos de Tarragona, però donant voltes per la urbanització no veus ni un, només circulen l’endemà d’un robatori, si ha sortit en els mitjans de comunicació», diu un altre veí. Se senten oblidats d’aquest i dels equips de govern anteriors, «ningú s’ha preocupat de nosaltres i cada vegada anem a pitjor, tot són promeses incomplertes» asseguren, «fins que un dia es produeixi una desgràcia que hàgim de lamentar».

tracking